Ionos nettop az EMTEC-től

Az NVIDIA Ion platformjára épülő, kisméretű asztali számítógép kiadására készül az Emtec, melytől a CeBIT-en már láthattunk egy Longsoon központi egységre és Mandriva Linux-ra épülő netbookot, a Gdium-ot.

Ionos nettop az EMTEC-től

Az NVIDIA Ion platformjára épülő, kisméretű asztali számítógép kiadására készül az Emtec, mely cégtől a CeBIT-en már láthattunk egy Longsoon központi egységre és Mandriva Linux-ra épülő netbookot, a Gdium-ot.

A most bejelentett, körülbelül 1 hüvelyk vastag, "G box" névre keresztelt nettop PC az Ion platform-tól eltekintve a szokásos konfigurációval rendelkezik. A központi egység szerepét egy egyelőre ismeretlen típusú Atom CPU tölti be, memóriából pedig vélhetően 1 GB-tal rendelkezik. Háttértárként egy 160 GB-os HDD-t kapott, melyen már helyet foglal a Microsoft Windows XP operációs rendszere. Mivel Ion-os gépről van szó, ezért a grafikus gyorsításról az NVIDIA integrált GeForce 9400M GPU-ja gondoskodik.

Összesen 6 darab USB 2.0-port található rajta, melyből 2 elől, 4 pedig hátul foglal helyet. Természetesen vezetékes Ethernet-adapter és audió be/kimenet is megtalálható a mini gépen. WiFi-csatolóról egyelőre nincs hír, azonban nem lennénk meglepődne ha lenne rajta legalább 802.11b/g-szabványú interfész, ugyanis a mai nettopok nagy részében már található ilyen vezérlő. A HDMI-nélküli, monitorra felszerelhető "G box" 179 fontos áron fog piacra kerülni, azonban a források szerint egy HDMI-kimenettel rendelkező változatot is tervez piacra dobni valamivel később a vállalat, mely várhatóan nagyobb árcédulával fog rendelkezni.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward