Intel Sandy Bridge LGA-1155-ös tokozással?

Az Intel LGA-775-ös processzor foglalata évekig jelen volt a piacon, sőt, még a mai napig találkozhatunk kereskedelmi forgalomban olyan processzorokkal, amelyek a jó öreg tokozást használják. Ez a tény egyelőre nem is nagyon változik meg: tegnap fény derült arra is, hogy az Intel némi átalakítást eszközöl LGA-775-ös dobozos processzoraihoz szánt hűtőin, azaz a foglalat még egy darabig biztosan tényező lesz a piacon.

Intel Sandy Bridge LGA-1155-ös tokozással?

Az Intel LGA-775-ös processzor foglalata évekig jelen volt a piacon, sőt, még a mai napig találkozhatunk kereskedelmi forgalomban olyan processzorokkal, amelyek a jó öreg tokozást használják. Ez a tény egyelőre nem is nagyon fog megváltozni, ugyanis tegnap fény derült arra is, hogy az Intel némi átalakítást eszközöl LGA-775-ös dobozos processzoraihoz szánt hűtőin, azaz a foglalat még egy darabig biztosan tényező lesz a piacon.

Galéria megnyitása

Hogy a kereskedelem fő áramába szánt Core i5-ös processzorok, illetve az LGA-1156/1155-ös processzorfoglalat is ilyen hosszú életű lesz-e? Egyelőre rejtély. Az LGA-1156-os és 1155-ös processzorfoglalatok egymással kompatibilisek: az LGA-1155-ös megoldást az integrált videó vezérlővel is ellátott processzoroknál alkalmazza a gyártó. A legfrissebb hírek szerint ez utóbbi tokozás típus a jövőben még szinte biztosan szerephez jut, mert a vállalat a Sandy Bridge sorozatú processzorainál is alkalmazni szeretné ezt a tokozást: az új processzornál a két processzormag és az integrált videó vezérlő már egyetlen szilícium lapkán foglal helyet a mostani megoldásokkal ellentétben és a hírek szerint az egész egy LGA-1155-ös tokozású chipben foglal majd helyet. A legfrissebb értesülések szerint az új processzorok használatához már mindenképpen szükség lesz az Intel 6-os sorozatú lapkakészleteire, a termékek az 5-ös sorozat tagjaival nem fognak együttműködni.

Az Intel új processzorát már egy bemutató keretein belül láthatták a szerencsések: akkoriban a gyártó által bemutatott tesztpéldány már stabilan üzemelt és tökéletesen futott rajta mind a Windows 7, mind pedig néhány grafikus alkalmazás. A Sandy Bridge processzorok az Intel következő „tock” fázisának termékei, azaz ezeknél a processzoroknál most nem a gyártástechnológiát, hanem az architektúrát fejlesztik a korábbi modellekhez, azaz a jelenleg is forgalomban lévő Core i3-as, és Core i5-ös processzorokhoz képest. A „tick” és „tock” fázisok évente követik egymást: az utolsó „tick” a 32 nm-es Westmere lapka személyében érkezett, amely napjainkban a kétmagos Core i3-as és Core i5-ös processzorokban kap helyet. A Sandy Bridge modellek ezen processzorok utódai lesznek, és négymagos példányok is várhatóak belőlük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap