Intel-Microsoft nyomás a pala PC-k piacán?

A pala PC-k piacának első tagja a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Apple iPad, amely ugyan megosztja a közvéleményt, de mégis igen jól fogy. A szerkezet belsejében ARM processzormag üzemel, míg az operációs rendszere szerepét az iPhone-ból már jól ismert iPhone OS tölti be. Ennek fényében joggal gondolhatjuk, hogy a többi gyártó, akik sikereket szeretnének elérni a piacon, nem a Windows és Intel párost választják majd pala/tábla PC-ikhez, hanem sokkal inkább ARM processzormaggal, illetve Android operációs rendszerrel ellátott konfigurációkkal próbálkoznak, hogy árban és funkcionalitásban is fel tudják venni a versenyt a piacon.

Intel-Microsoft nyomás a pala PC-k piacán?

A pala PC-k piacának első tagja a rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Apple iPad, amely ugyan megosztja a közvéleményt, de mégis igen jól fogy. A szerkezet belsejében ARM processzormag üzemel, az operációs rendszer szerepét pedig az iPhone-ból már jól ismert iPhone OS tölti be. Ennek fényében joggal gondolhatjuk, hogy a többi gyártó, akik sikereket szeretnének elérni a piacon, nem a Windows és Intel párost választják majd pala/tábla PC-ikhez, hanem sokkal inkább ARM processzormaggal, illetve Android operációs rendszerrel ellátott konfigurációkkal próbálkoznak, hogy árban és funkcionalitásban is fel tudják venni a versenyt a piacon.

A források információi szerint az ASUS és az MSI műhelyében már véget értek a fejlesztések az ARM alapú, Tegra SoC chipet és Google Anroid operációs rendszert használó Pala konfigurációkkal kapcsoltban. A gyártók azért választották a fent említett alkotóelemeket újdonságaikhoz, hogy költséghatékony konfigurációkat hozhassanak létre. Most úgy tűnik, hogy a fent említett két vállalat a Microsoft és az Intel nyomásának hatására a “Wintel” alapú tábla PC-ket helyezi majd előtérbe a hamarosan induló Computex show alkalmával.

A fókuszváltásra a DigiTimes forrásai szerint egyértelműen a Microsoft és az Intel rábeszélésének köszönhetően került sor. Ennek értelmében a két gyártó elsősorban Intel Moorestown platformra épülő tábla számítógépeket fog bemutatni, amelyek Atom Z600-as processzorral és Windows 7-es operációs rendszerrel büszkélkednek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne találkozhatnánk a show alkalmával ARM alapú, Android operációs rendszert futtató pala konfigurációkkal, amelyek egyébként a következő negyedév folyamán kereskedelmi forgalomban is fel fognak tűnni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward