Információk az AMD 880G lapkakészletéről

Az AMD 890GX lapkakészlete, amely egy felsőkategóriás, integrált videóvezérlővel is ellátott megoldás, egy ideje már elérhető a piacon. Az újdonság már nálunk is járt egy teszt erejéig. Az AMD hamarosan piacra dobja a lapkakészlet olcsóbb változatát, amely a felsőkategória helyett a kereskedelem fő áramában kap helyet.

Információk az AMD 880G lapkakészletéről

Az AMD 890GX lapkakészlete, amely egy felsőkategóriás, integrált videóvezérlővel is ellátott megoldás, egy ideje már elérhető a piacon, sőt, már nálunk is járt egy teszt erejéig. Az AMD hamarosan piacra dobja a lapkakészlet olcsóbb változatát, amely a felsőkategória helyett a kereskedelem fő áramában kap helyet.

A 880G lapkakészlet a nagysikerű 785G-s társának helyébe lép, így főleg az olcsóbb üzleti és otthoni konfigurációkban, illetve házimozi számítógépekben tűnik majd fel. Az AMD 880G-s megoldása tulajdonképpen ugyanarra a chipre épül, amelyre a 890GX is, ám felsőkategóriás társánál szerényebb képességekkel rendelkezik, ugyanis a gyártó néhány szolgáltatást kikapcsol benne. Ami biztosan hiányozni fog a 880G lapkakészlettel ellátott alaplapokról, az a „hagyományos” Crossfire támogatás, ám a Hybrid Crossfire technológiát továbbra is alkalmazhatják mindazok, akik kombinálni szeretnék az IGP és a diszkrét GPU teljesítményét.

A 880G északi híd belsejében egy RV620-as video vezérlő kapott helyet, ami 40 stream processzorral és DirectX 10.1-es támogatással áll a felhasználók rendelkezésére. Az IGP magórajelével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de elég valószínű, hogy az újdonság esetében a gyártó a 890GX-énél alacsonyabb órajelet alkalmaz majd, hogy egyértelműen elhatárolja egymástól a közép- és felsőkategóriás megoldásokat (valószínű az 500MHz az eddigi chipsetekből kiindulva). Az RV620-as egység a rendszermemória mellett külön memóriából is táplálkozhat, ugyanis a DDR3-as SidePort memória támogatás továbbra is a kínálat részét képezi majd, ám már csak opcionálisan. Az UVD 2-es motornak köszönhetően a HD videók lejátszása ennél a megoldásnál sem lesz probléma, sőt, a HDMI támogatás sem hiányzik majd a kínálatból. A hírek szerint a digitális videó kimenetek közül egyidejűleg csak egyet használhatunk.

A lapkakészlet egyetlen PCI Express 2.0 x16-os bővítőhelyet kínál a videokártyák számára, plusz egy x1-est és egy x4-est az egyéb kártyáknak. Az új alaplapokon SB800-as sorozatú déli híd lesz jelen, amely natív SATA 6 Gbps-os portokat és RAID támogatást egyaránt biztosít, beleértve a RAID 5-ös módot is. Az egyes vállalatok külön vezérlő segítségével USB 3.0-s portokkal is felvértezhetik az új alaplapokat, mint ahogy tették ezt a 890GX esetében.

A friss alaplapok, illetve az új lapkakészlet az elkövetkező hetek folyamán debütálhat, pontos dátum azonban egyelőre nem áll rendelkezésre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward