Google Maps, immáron időjárás-előrejelzéssel is

A Google szoftvermérnökei ezúttal a vállalat népszerű térképszolgáltatását vették kezelésbe: a Google Maps a fejlesztésének köszönhetően mostantól időjárással kapcsolatos információkat is kínál, ami bizony sok esetben jöhet jól.

Google Maps, immáron időjárás-előrejelzéssel is

A Google szoftvermérnökei ezúttal a vállalat népszerű térképszolgáltatását vették kezelésbe: a Google Maps a fejlesztésének köszönhetően mostantól időjárással kapcsolatos információkat is kínál.

A Google Maps kezelőfelületének jobb felső sarkában lapuló kis widgettel csalogathatjuk elő az időjárással kapcsolatos funkciókat. A szolgáltatás bekapcsolásával információt kaphatunk róla, hogy az egyes városokban éppen milyen idő és milyen hőmérséklet van - az állapotokról nem csak a számok, hanem "beszédes", az időjárás-jelentésekből ismerős ikonok is árulkodnak. Hab a tortán, hogy bekapcsolhatjuk a felhőtérképet is, így láthatjuk, hogy az adott terület éppen mennyire felhős. A hőmérsékleti adatokat Celsius és Fahrenheit skála szerint egyaránt megjelenítheti a rendszer, de ezzel együtt az aktuális szélerősségről is kaphatunk információt - mértékegységként pedig mérföld/órát, kilométer/órát vagy méter/szekundumot jelölhetünk meg. A mértékegység kiválasztására, valamint a felhőtérkép ki- és bekapcsolására a bal oldali menüben van mód.

Az amerikai Haditengerészet Kutató Laboratóriumának (NRL - Naval Research Laboratory) köszönhetően az adott területre négynapos időjárás-előrejelzést is kaphatunk, amelynek megjelenítéséhez csak az adott város feletti ikonra kell kattintani.

Aki szeretné kipróbálni az újítást, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward