Gigabyte alaplapok Llano processzorokhoz

Gigabyte alaplapok Llano processzorokhoz

Természetesen a Gigabyte kínálatában is feltűntek a Socket FM1 processzorfoglalattal ellátott alaplapok, amelyek között ezúttal ötféle modellt találunk. Az ASUS-szal ellentétben a Gigabyte nem kínál olyan alaplapot, amely ne rendelkezne videó kimenetekkel, de riválisával ellentétben olyan alaplapokat azért biztosít a felhasználóknak, amelyeken vannak FireWire portok.

A Llano Apu egységekhez készített Gigabyte alaplapok szokás szerint most is Ultra Durable 3-as technológiával készülnek, dupla BIOS-szal rendelkeznek és riválisaikhoz hasonlóan ezek is támogatják a 2,2 TB-nál nagyobb adattároló kapacitású merevlemezeket. Az új alaplapok kettő vagy négy DDR3-as memóriafoglalatot tartalmaznak és modelltől függően mATX, illetve ATX formátummal érkeznek. A termékek többsége úgy kínál két PCI Express x16-os slotot, hogy a második csak x4-es sávszélességgel üzemel, ez alól mindössze a GA-A75-UD4H modell kivétel. Olyan Socket FM1-es alaplap a Gigabyte kínálatában nincs is, amely kettőnél több PCI Express x16-os slotot tartalmazna. CrossfireX és Dual Graphics támogatás minden alaplaphoz jár, videó kimenetek tekintetében azonban már vannak különbségek a friss jövevények között, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül.

A gyártó a minőségi hangzást kínáló ALC 889-es audió vezérlő mellett tette le a voksát minden új alaplapjánál, a Gigabites Ethernet vezérlő szerepét pedig a népszerű Realtek RTL8111E tölti be. Az alaplapok mindannyian tartalmaznak legalább 4 USB 3.0-s portot, de az UD4H esetében négy előlapi és négy hátlapi USB 3.0-s porttal gazdálkodhatnak a felhasználók. Egyes alaplapoknál a SATA 6 Gbps-os portokból a hatból egy darabot eSATA port formájában bocsát a felhasználók rendelkezésére a gyártó. Az S2V és a D2H alaplapokon csak három darab 3,5 mm-es jack audió kimenetet találunk, a többi modell azonban szokás szerint hat darab 3,5 mm-es jack audio portot kínál.

A termékek közül a GA-A75M-UD2H és a GA-A75-UD4H modellek rendelkeznek FireWire csatlakozóval, méghozzá rögtön kettővel (egy kivezetés, egy hátlapi port). Az újdonságok legfőbb specifikációit a fenti táblázat foglalja össze, de aki ennél több információt is szeretne beszerezni egy-egy adott alaplapról, látogassa meg az alábbi hivatkozások közül a megfelelőt.

[list type="unordered"]

[*]Gigabyte GA-A75M-S2V

[*]Gigabyte GA-A75M-D2H

[*]Gigabyte GA-A75-D3H

[*]Gigabyte GA-A75M-UD2H

[*]Gigabyte GA-A75-UD4H

[/list]

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward