GeForce GTX 485 spekulációk

GeForce GTX 485 spekulációk

Érdekes képek láttak napvilágot, amelyek arra engednek következtetni, hogy az Nvidia videokártya kínálata hamarosan újabb taggal bővülhet. Mivel a jelenleg rendelkezésre álló információk csak spekuláció szintjén mozognak, így az alábbi pár sor keretein belül tálalt specifikációkat érdemes távolságtartóan kezelni.

A fotókon látható videokártya GF100-as GPU-t alkalmaz majd, maga a PCB pedig nagyon hasonló ahhoz, mint amit a GeForce GTX 480 esetében használnak. Az egyik lényeges különbség az, hogy ennél a PCB-nél a megszokottnál erősebb VRM-et alkalmaznak, amely két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval van összeköttetésben és 375W-nyi teljesítmény leadására képes. Ez természetesen nem a kártya TDP-jének értéke, még mielőtt valaki félreértené.

Sajnos az Nvidia pontos terveivel kapcsolatban egyelőre nem szivárogtak ki hírek, de ahogy az lenni szokott, már több teóriát is felállítottak a magukat jól értesültnek tituláló források. A legelfogadottabb pletyka az, hogy az Nvidia egy új, GF100 alapú csúcskártya piacra dobására készül, amelynél az összes SM tömb engedélyezve lesz, vagyis a CUDA magok száma 512 lesz. Ez a lépés egyáltalán nem tűnik logikátlannak, mint ahogy az sem, hogy az így elkészülő videokártya GeForce GTX 485-ös típusjelzést kaphatja majd. A több CUDA mag mellett a kártya magasabb órajeleket is alkalmaz, ám a memória alrendszerhez nem nyúl a gyártó. Ez annyit tesz, hogy a kártyán továbbra is 1536 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória lesz jelen, amely 384-bites adatsínen keresztül tartja a kapcsolatot a GPU-val.

A fenti táblázat szerint a GPU 700 MHz helyett 720 MHz-en, a shaderek ennek megfelelően 1440 MHz-en, míg a memória chipek a megszokott 924 MHz-es órajelen, azaz effektív 3696 MHz-en fognak ketyegni.

Hogy a jelenlegi információk mekkora igazságtartalommal bírnak, az az elkövetkező hetek folyamán kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward