GeForce Experience: segítség PC-s játékosoknak

Az Nvidia egy új, felhő alapú szolgáltatás bevezetésére készül, ami segít beállítani a játékokat az adott konfiguráció teljesítményének megfelelően.

GeForce Experience: segítség PC-s játékosoknak

A GeForce Experience egy felhő alapú adatközpont által kínált kényelmi szolgáltatás, ami sok core játékosnak lehet nagy segítség a jövőben. A lényege, hogy egy szoftver elemzi a konfigurációt, amin fut, majd segít a kiválasztott játékot megfelelően beállítani, így még a lehető legjobb minőségben élvezhetjük a különböző címeket amellett, hogy normális sebességgel futnak. A megoldás az Nvidia első embere szerint hatékonyabb lesz, mint napjaink System Requirements Lab oldalai, mert azok általában csak azt mondják meg, hogy megfelelő-e a gépünk, nem segítenek az adott játék finomhangolásában. Márpedig a PC-s játékok esetében a felhasználóknak sokkal mélyebben bele kell ásniuk magukat a beállításokba, mint a konzoltulajdonosoknak, hogy az adott rendszeren az adott játék szépen, de még játszható sebesség mellett fusson (konzolon a fix hardver miatt általában csak gameplayt érintő beállítások vannak, nem grafikusak).

Az Nvidia statisztikái szerint a PC-s játékosok 80%-a egyszerűen el sem látogat az adott játék beállításait tartalmazó menüpontok közé, hogy finomhangolja az egyes opciókat és így még szebbé, vagy éppen még játszhatóbbá tegye a játékot. A felhasználók egy része egyszerűen nem is tud a beállítások módosításának lehetőségéről, így végeredményként az alapbeállításokon játszanak. Itt jön be a képbe a GeForce Experience, amellyel az Nvidia arra törekszik, hogy a PC-s játékosoknak se legyen nehéz dolguk, ha a konzolosokhoz hasonlóan, optimális vizuális élmény mellett szeretnének kedvenc játékaikkal játszani, de a beállítások között nem szeretnének elmerülni.

A GeForce Experience béta változata június hatodikától kezdve lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward