Flash Player 10.1, már mobil platformra is

A Flash Player 10.1-es, végleges változata nemrégiben jelent meg mobil és asztali számítógépekhez, de egyelőre csak Windows alapú rendszerekhez kínál H.264-es videókhoz GPU alapú hardveres gyorsítást. Az Adobe most bejelentette, hogy elkészült a Flash Player 10.1 mobil változata is, amely főként okostelefonokon és egyéb hordozható konfigurációkon fog feltűnni.

Flash Player 10.1, már mobil platformra is

A Flash Player 10.1 végleges változata nemrégiben jelent meg mobil és asztali számítógépekhez, de egyelőre csak Windows alapú rendszereknél kínál H.264-es videókhoz GPU alapú hardveres gyorsítást. Az Adobe most bejelentette, hogy elkészült a Flash Player 10.1 mobil változata is, amely főként okostelefonokon és egyéb hordozható konfigurációkon fog feltűnni.

A gyártó elsőként az Android változatot teszi elérhetővé: az új szoftver az Android 2.2-es, Froyo kódnévre keresztelt rendszer részét képezi majd. Az egyes okostelefonok tulajdonosai akkor juthatnak Flash Player 10.1-es támogatáshoz, amikor az adott termék gyártója elérhetővé teszi a friss szoftvert a készülékekhez. Természetesen nem az Android lesz az egyetlen mobil platform, ahol hamarosan elérhető lesz a Flash Player 10.1-es kiadása: az Adobe az elkövetkező hónapok folyamán BlackBerry, webOS, Windows Phone, LiMo, MeeGo és Symbian OS platformokhoz is biztosít majd Flash Player 10.1-es támogatást.

A szoftver mobil eszközökre optimalizált változata támogatja a gyorsulásmérőket és rendelkezik Smart Zooming funkcióval is, amely lehetővé teszi az adott tartalom gyors, teljes képernyős megjelenítését. A mobil eszközök processzoráról a Smart Rendering szolgáltatás próbálja majd levenni a terhet, amennyiben az adott Flash tartalom éppen a háttérben, nem látható módon fut. A szoftver fejlettebb memóriakezelést alkalmaz és néhány finomhangolást is tartalmaz, hogy még jobb támogatást biztosíthasson a mobil platformok számára.

A Flash Playerről további információk itt találhatóak.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward