Eltűnnek a piacról az X25-E sorozatú Intel SSD-k

A jelek szerint az Intel jelenlegi SSD kínálatában az üzleti felhasználóknak szánt modellek között hamarosan történik némi változás. A VR-Zone informátorai szerint az Intel a napokban tájékoztatta vásárlóit, hogy 2011 július 11-től kezdve megszűnik az X25-E sorozatú SSD meghajtók forgalmazása. A gyártó nem konkretizálta a kijelentést, azaz nem tudható pontosan, hogy innentől kezdve nem fogadnak több megrendelést a termékekre, vagy a szállításukat is befejezik-e, de valószínűleg előbbiről van szó, és a készletek erejéig a korábbi megrendeléseket még teljesíti a cég.

Eltűnnek a piacról az X25-E sorozatú Intel SSD-k

A VR-Zone informátorai szerint az Intel a napokban tájékoztatta vásárlóit, hogy 2011. július 11-től kezdve megszűnik az X25-E sorozatú SSD meghajtók forgalmazása. Azt nem tudni, hogy innentől kezdve nem fogadnak több megrendelést a termékekre, vagy a szállításukat is befejezik-e, de valószínűleg előbbiről van szó, és a készletek erejéig a korábbi megrendeléseket még teljesíti a cég.

No, de mi az oka annak, hogy ilyen váratlanul eltűnik az X25-E család a süllyesztőben? Az egyik, és egyben legfőbb indok az, hogy az 50 nm-es gyártástechnológiával készülő SLC NAND Flash chipekből, amelyek az említett család tagjainak alapjául szolgálnak, elég kevés készül. A döntés hátterében áll valószínűleg az is, hogy a gyártó ki akarja söpörni raktárait, hogy azok gond nélkül fogadhassák a hamarosan érkező 710-es sorozatú SSD meghajtókat, amelyek a korábbi információk alapján augusztus közepén jelennek meg. Így vagy úgy, már most, pontosan egy héttel a fent említett dátum előtt is kész művészet X25-E sorozatú SSD meghajtót találni, de az a helyzet valószínűleg tovább romlik majd az elkövetkező napok folyamán.

Az elmúlt hetek folyamán napvilágot látott pletykák alapján már tudható, hogy a 710-es sorozatú SSD meghajtók 25 nm-es csíkszélességgel készülő NAND Flash chipek köré épülnek majd. A gyártó természetesen azon üzleti felhasználóknak is kínál majd újdonságokat, akik gyors SSD meghajtókra vágynak. Ők a 720-as sorozatból válogathatnak majd, amelyben 34 nm-es csíkszélességgel készülő, SLC típusú NAND Flash chipek köré épülő megoldások kapnak helyet, amik PCI Express csatolófelületen keresztül kapcsolódnak majd az adott rendszerhez.

Az újdonságokkal kapcsolatban további információk korábbi hírünkből szerezhetőek be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward