Egy USB 3.0-s merevlemez ház és egy dokkoló

A Thermaltake és a Sharkoon egy-egy USB 3.0-s megoldással zárják a hetet: előbbi egy 3,5 és 2,5 hüvelykes SATA merevlemezek és SSD meghajtók számára készített USB 3.0-s dokkolóval, míg utóbbi egy 3,5 hüvelykes merevlemezekhez való USB 3.0-s külső merevlemez házzal kedveskedik a felhasználóknak. Az USB 3.0-s technológia kétségtelenül megkezdte térhódítását a piacon, de az új szabvány egyelőre nagyon lassan terjed.

Egy USB 3.0-s merevlemez ház és egy dokkoló

A Thermaltake és a Sharkoon egy-egy USB 3.0-s megoldással zárják a hetet: előbbi egy 3,5 és 2,5 hüvelykes SATA merevlemezek és SSD meghajtók számára készített USB 3.0-s dokkolóval, míg utóbbi egy 3,5 hüvelykes merevlemezekhez való USB 3.0-s külső merevlemez házzal kedveskedik a felhasználóknak. Az USB 3.0-s technológia kétségtelenül megkezdte térhódítását a piacon, még ha elég lassan is.

Thermaltake BlacX 5G: a régi dokkoló új köntösben

A 73 x 136 x 88 mm-es eszköz 2,5 hüvelyes és 3,5 hüvelykes formátumú SATA adattárolók fogadására képes és természetesen hot-swap támogatást is kínál, azaz a merevlemez vagy SSD meghajtó csatlakoztatásához, illetve leválasztásához nem kell kikapcsolni a gépet.

Az újdonság strapabíró házban kap helyet, amelyhez egy USB 3.0-s kábel is jár. Érdekesség, hogy ház tetején lévő takaró lap szálcsiszolt alumíniumból készült. A hasznos kis dokkoló szállítása már megkezdődött, ajánlott végfelhasználói ára pedig 50 dollár.

Új taggal bővül a Sharkoon Rapid-Case sorozata

A gyártó egy 205 x 115 x 35 mm-es méretű és 460 grammos súlyú külső merevlemez házat dobott piacra, ami 3,5 hüvelykes SATA merevlemezek és SSD meghajtók fogadására képes.

Az USB 3.0-s csatolófelületen keresztül üzemelő újdonság természetesen visszafelé kompatibilis az USB 2.0-s és USB 1.1-es szabványokkal is, ám ezeket használva jóval alacsonyabb adatátviteli sebesség mellett dolgozik a rendszer. Természetesen ugyanez igaz a Thermaltake dokkolójára is.

A Sharkoon USB 3.0-s Rapid-Case külső HDD háza már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 29,90 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward