DLSS és Nvidia Highlights támogatást kapott az Anthem

Az új játék gyorsabban futhat a Turing alapú videokártyákon, valamint az emlékezetes pillanatokat is automatikusan megörökíti.

DLSS és Nvidia Highlights támogatást kapott az Anthem

Az Anthem is megkapta a DLSS élsimítást, amelyhez már készen áll egy neurális modell, de a későbbiekben további optimalizációkat végezhetnek az Nvidia szuperszámítügép-fürtjei, amelyeknek köszönhetően optimálisabban futhat a játék, hála a hatékonyabban dolgozó DLSS-nek. (Az első tesztek szerint erre szükség is lesz.)

Ahogy azt már megszokhattuk, a DLSS használatához ezúttal is Turing alapú GPU-val ellátott Nvidia videokártyára lesz szükség, méghozzá valamelyik RTX 2000-es sorozatú modellre, hiszen az GeForce GTX 1600-as sorozat tagjai nem rendelkeznek Tensor magokkal, így DLSS támogatást sem kapnak – az RTX támogatás azonban megérkezik hozzájuk a jövő hónapban, de ez már egy másik téma. A videokártyán kívül szükség lesz a legfrissebb Game Ready GeForce driverre is, amelynek érkezéséről éppen nemrégiben számoltunk be, plusz a Windows 10-es operációs rendszer is alapfeltétel, méghozzá 1809-es vagy újabb buildben.

Az Nvidia egyelőre csak 3840 x 2160 és 2560 x 1440 pixeles felbontások mellett teszi elérhetővé a DLSS támogatást. A vállalat szerint a DLSS akkor segíti a GPU-t legjobban, mikor az maximális terhelés mellett dolgozik. Hogy mekkora javulást hoz a DLSS mód a normálhoz képest? Az alábbi diagram megmutatja:

Galéria megnyitása

A DLSS támogatás mellett egy másik újítás is érkezett az Anthem mellé, ami nem más, mint az Nvidia Highlights támogatása. Ez lényegében egy olyan szolgáltatás, ami a játékokban elért legérdekesebb eredményekről készíthet rövid videót, illetve egyszerű screenshotot, méghozzá teljesen automatikusan. Ezeket a tartalmakat aztán később szerkeszthetjük is, így a legjobb pillanatokból beszédes kollekció is létrehozható. A funkció implementálását az Nvidia és a Bioware fejlesztői közösen végezték, az automatizmust pedig az alábbi eseményekhez rendelték hozzá:
 

  • Apex Kill – Ölj meg egy Apex ellenséget
  • Boss Kill – Ölj meg egy Dungeon Boss-t
  • Legendary Kill – Ölj meg egy legendás ellenséget
  • Multi Kill – Gyilkolj legalább nyolcszor 10 másodpercen belül
  • Overlook – Látogass el egy kilátóhoz (ekkor kép készül csak, nem videó)
  • Tomb Discovery – Érj egy sírban lévő szarkofághoz

A fenti eseményekről készített tartalmakat a GeForce Experience alkalmazáson belül lehet elérni és szerkeszteni. A kész tartalmat aztán számos helyen megoszthatjuk, akár a Facebookon is.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap