GeForce 419.67-es driver immár Game Ready kivitelben is

Az új Game Ready és a korábbi Creator Ready driver között elég nagy az átfedés, de azért különbségekről is beszélhetünk, még ha nem is sokról.

GeForce 419.67-es driver immár Game Ready kivitelben is

Az Nvidia első Creator Ready sorozatú GeForce szoftvercsomagja 4 nappal ezelőtt mutatkozott be. Az akkori driver a 419.67-es verziószámot viselte és elsősorban a produktivitást segítő alkalmazásokhoz készült, ám várható volt, hogy hamarosan egy újabb, Game Ready minősítéssel ellátott driver is érkezhet, ami ma meg is jelent – viszont ugyanazt a verziószámot viseli, mint Creator Ready sorozatú társa.

A GeForce 419.67 Game Ready esetében az egyik legfontosabb dolog, hogy tartalmaz optimalizációkat a legújabb játékokhoz (na jó van egy kakukktojás is), így egyebek mellett a Battlefield V: Firestorm, az Anthem, a Shadow os the Tomb Raider, valamint a Sekiro: Shadows Die Twice című játékokhoz egyaránt passzol. Amennyiben GeForce sorozatú videokártyával szerelt rendszerünkön bármelyik említett címmel szeretnénk játszani, érdemes ebben a driverben gondolkodni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új driver ezzel együtt két új G-Sync Compatible monitor támogatásával is bővült, amelyek nem mások, mint az ASUS VG278QR, illetve az ASUS VG258 – ez az újítás persze a Creator Ready driverből már ismerős lehet. Az aktuálisan támogatott GSYNC-Compatible monitorok listáját egyébként itt lehet megtekinteni. A játékosokat érinti még az is, hogy a friss driver két új, illetve frissített 3D Vision profillal érkezik, amelyek a Devil May Cry 5-höz, illetve a Total War: Three Kingdoms-hoz passzolnak.

Galéria megnyitása
A dokumentáció a képre kattintva érhető el

Újítás még az is, hogy az Nvidia Control Panel Developer részlegében található Manage GPU Performance Counters lapján megváltozott az alapértelmezett beállítás, amire egy oldalcsatorna-támadással kiaknázható sérülékenység miatt volt szükség, ezen keresztül ugyanis a támadó hozzáférhetett a GPU-n éppen feldolgozás alatt álló alkalmazásadatokhoz. A beállítás innentől kezdve alapértelmezetten le lesz tiltva az admin jogkörrel nem rendelkező felhasználói fiókok esetében, ám a beállítást szükség esetén meg lehet változtatni, így nem-admin szintű felhasználói fiókoknál is engedélyezhető lesz. Ez a Creator Ready driverből persze már ismerős lehet.

A friss driver természetesen hibajavításokat is tartalmaz, ám ezek gyakorlatilag pont ugyanazok, amelyekről a Creator Ready driver esetében már beszámoltunk. Emlékeztetőül azért beillesztjük ide is a listát:

 • (DaVinci Resolve): Teljesítménycsökkenés mutatkozott. (2532482)
 • (Ghost Recon: Wildlands)(Ansel): A játék Ansel használata mellett alacsony sebességgel futott, akadozott, majd összeomlott. (2515076)
 • (HDR)(Far Cry:New Dawn DirectX 11): Ha a Windows HDR le van tiltva, a játékon belüli HDR mód viszont aktív, akkor ALT+TAB billentyűkombináció használata után az asztal fényerőssége és színe túlexponáltan jelenik meg. (200495279)
 • (Total War: Warhammer 2): Élsimítás mellett gyenge teljesítményt lehetett tapasztalni. (2506465)
 • (Adobe): Az Adobe alkalmazásaiban képhibák jelentkezhettek (az egy GPU-s rendszereknél ezeket javítja a friss driver).(2533911)
 • (Apex Legends): Windows HDR támogatás mellett képhibák jelentkeztek, amikor az ablakos módból teljes kijelzős módba váltottak a játékosok.(2523309)
 • (GeForce Experience): A kép egyes részei levágásra kerültek, amikor a Shadowplay segítségével videót rögzítettek. (2517587)
 • (Turing)(Star Citizen): A játék villódzni kezdett, majd összeomlott és kilépett az asztalra. (2518104)
 • (GeForce GTX 980): Az NVAPI hívások túl sok CPU időt vettek igénybe. (2418933)
 • (Titan RTX): A GPU hőfoka 20 Celsius fokkal megemelkedett amikor az NVLink parancs segítségével engedélyezni akarták a TCC módot. (2504836)
 • (GeForce RTX 2080)(Notebook)(Resolume Arena 6): A játék alacsony teljesítmény mellett futott. (2511725)
 • (GeForce RTX 2070): Két monitor használatakor a második monitor villódzott. (2517103)

Az új driver tartalmazza az nView 149.34-es, a HD Audio driver 1.3.38.13-as, az Nvidia PhysX rendszerszoftver 9.19-0218-as, az Nvidia Control Panel 8.1.951.0-s, valamint a GeForce Experience segédprogram 3.18.0.92-es kiadását is. Az új driver a GeForce 600-as sorozattól felfelé támogatja az Nvidia videokártyákat, operációs rendszerek terén pedig csak a 64-bites kiadások szerepelnek a kompatibilis szoftverek listáján. A drivert a GeForce Experience alkalmazáson keresztül automatikusan, már a megjelenés pillanatában be lehet szerezni, de alternatív módon az Nvidia szerveréről is letölthető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap