Computex 2010: az EVGA standja

Az EVGA standján számos érdekességet pillanthattunk meg, köztük új számítógépházat, új tápegységet és új alaplapokat is.

Computex 2010: az EVGA standja

Az EVGA standján számos érdekességet pillanthattunk meg, köztük új számítógépházat, új tápegységet és új alaplapokat is.

A gyártó újdonságainak sora egy toronyházzal (full tower) és egy speciális tápegységgel kezdődik, amelyek kifejezetten a Classified SR-2-es, két LGA-1366-os processzorfoglalattal ellátott alaplapjához készültek, így mindkettőn megtaláljuk a Classified SR-2-es márkajelzést. Az SR-2-es ház alaplapi tálcája nagyobb mind az XL-ATX, mind pedig az EATX formátumoknál: szélessége az EATX, míg hosszúsága az XL-ATX szabvány előírásainak felel meg. A ház 10 PCI bővítőhellyel rendelkezik, 5,25 hüvelykes meghajtókból pedig ötöt képes fogadni. A ház belsejében hét darab 3,5 hüvelykes bővítőhelyet találunk. Az alaplapi tálcán számos szerelőablakot láthatunk, ezek a könnyű processzorhűtő szerelést támogatják, ugyanis segítségükkel a hűtő le- vagy felszerelésekor nem kell kivennünk a házból magát az alaplapot, sok munkát és időt takaríthatunk meg. A szerelőablakok a kábel menedzsmentben is fontos szerepet töltenek be.

Az előlapi panel a ház tetején kapott helyet: ez az egység gyakorlatilag egy felnyitható, illetve lecsukható megoldás, amely négy darab USB portot, egy FireWire csatlakotót, egy eSATA portot és a szokásos audió csatlakozókat tartalmazza. A ház egy kétszer hétszegmenses ledes diagnosztikai kijelzőt is tartalmaz, amely közvetlenül az alaplaphoz csatlakozik.

A Classiefied-SR-2-es sorozatú tápegységet eredetileg az Antec készítette. A termék 1200W-nyi teljesítménnyel áll a nagyétvágyú rendszerek rendelkezésére, de a rajta elhelyezett potmétereknek köszönhetően némi tuningra is lehetőség van, így maximum 1500 Wattnyi teljesítményből gazdálkodhatunk, ami már bőven elég kell, hogy legyen. A gyártó állítása szerint a tápegység alap esetben sem gyenge: a termék 1200W-os módban elegendő energiát biztosít egy két LGA-1366-os  Xeon processzorral és négy GeForce GTX 480-as videokártyával szerelt rendszer számára.

A tápegység összesen hat darab +12V-os ággal bír, amelyek egyenként 38A áramerősség leadására képesek. A termék csak félig moduláris, ugyanis a gyártó néhány kábelt fixen beépített (pl.: 24-tűs ATX és 8-tűs CPU tápkábel).

Az EVGA elkészült X58 Classified3-as és X58 SLI3-as alaplapjaival is, amelyek az X58 SLI LE és X58 Classified modellektől annyiban különböznek, hogy SATA 6 Gbps-os és USB 3.0-s portokat is tartalmaznak. A portok harmadik fél által készítet vezérlőkre kapcsolódnak: a két USB 3.0-s csatlakozót a NEC, míg a két SATA 6 Gbps-os portot a Marvell vezérlője kezeli. A vállalat a későbbiekben az X58 SLI LE és X58 Classified alaplapjaihoz saját készítésű kétportos USB 3.0-s bővítőkártyát kínál majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward