Computex 2010: a G.Skill standja

A G.Skill számos új memóriacsomaggal s néhány friss SSD meghajtóval képviseltette magát az idei Computexen. A gyártó bemutatta a világ leggyorsabb háromcsatornás memória csomagját, amelynek moduljai a Kingston néhány napja bemutatott megoldásával ellentétben már 2400 MHz-es órajelen üzemelnek, így tényleg megérdemlik a világ legjobbjának járó címet.

Computex 2010: a G.Skill standja

A G.Skill számos új memóriacsomaggal és néhány friss SSD meghajtóval képviseltette magát az idei Computexen. A gyártó bemutatta a világ leggyorsabb háromcsatornás memória csomagját, amelynek moduljai a Kingston néhány napja bemutatott megoldásával ellentétben már 2400 MHz-es órajelen üzemelnek, így tényleg megérdemlik a világ legjobbjának járó címet.

[bold]Bemutatkozik a Phoenix Pro SSD család

[/bold]

A G.Skill nemrégiben mutatta be Phoenix sorozatú SSD meghajtóit, amelyek érkezéséről már mi is beszámoltunk. Hamarosan hódító útjára indulhat egy friss SSD termékcsalád is, amely a Phoenix Pro nevet viseli és amelynek tagjai szintén a SandForce SF1200-as sorozatú vezérlője köré épülnek.

Az újdonságok MLC (Multi-Level Cell – egyszintű cella) típusú NAND Flash memória chipekre alapoznak és 2,5 hüvelykesek méretben. Az egységek SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az asztali- vagy mobil konfigurációkhoz és természetesen TRIM támogatással is rendelkeznek. Sebesség tekintetében egyáltalán nincs okuk szégyenkezésre az újdonságoknak: a maximális írási sebesség 285 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 275 MB/s-os értéket képvisel. A véletlenszerű írási teljesítmény 4K méretű adatcsomagok esetén 50000 IOPS.

A Phoenix Pro meghajtók 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülhetnek forgalomba, ajánlott végfelhasználói áruk azonban még nem ismert.

Memóriacsomagok széles választékban

A gyártó számos új memória csomagot is magával hozott a rendezvényre, az AMD-s rendszerek számára például kétcsatornás DDR3-as kittel kedveskedik a vállalat. A Flare sorozatba tartozó újdonság két darab 4 GB-os modulból áll, amelyek 2000 MHz-es órajelen üzemelnek CL7-9-7-24-es időzítéssel és 1,65V-os feszültséggel.

 

A bevezetőben már említett szupergyors háromcsatornás kit három darab 2 GB-os modulból áll, amelyek 2400 MHz-es órajellel, CL9-11-9-28-as időzítéssel és 1,65V-os feszültséggel működnek. Ez a memóriacsomag egy csapásra nyugdíjazta a pár napja még világelsőnek minősülő Kingston memóriacsomagot.

Inteles platformok számára egy 2500 MHz-es órajelen ketyegő modulpárost is kínál a gyártó, amelyek a Trident sorozatban foglalnak helyet. A memória modulok ebben az esetben is 1,65V-os feszültséget igényelnek, a szédítően magas, 2500 MHz-es órajel eléréséhez pedig meglepően jó, CL8-11-8-28 időzítést használnak. A fenti videó egyéb memóriacsomagokról is lerántja a leplet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward