Computex 2010:a Bigfoot Networks nagyratörő tervei

A Bigfoot Networks az a vállalat, aki egy ideje a Killer sorozatú hálózati kártyákkal próbál sikereket elérni a piacon. A cég játékosok számára kínál különleges PCI Express x1-es slotba illeszkedő hálózati kártyákat, amelyek átveszik a rendszertől a hálózat kezelésével kapcsolatos feladatokat és a különböző fejlett technológiák segítségével optimalizálják a hálózati adatforgalmat, a csomagok üzemezésével pedig elsőbbséget biztosítanak a játékokkal kapcsolatos adatforgalom számára, így a ping csökken, ez pedig létfontosságú egy-egy on-line küzdelem alkalmával.

Computex 2010:a Bigfoot Networks nagyratörő tervei

A Bigfoot Networks az a vállalat, ami egy ideje a Killer sorozatú hálózati kártyákkal próbál sikereket elérni a piacon. A cég játékosok számára kínál különleges PCI Express x1-es slotba illeszkedő hálózati kártyákat, amelyek átveszik a rendszertől a hálózat kezelésével kapcsolatos feladatokat és a különböző fejlett technológiák segítségével optimalizálják a hálózati adatforgalmat, a csomagok ütemezésével pedig elsőbbséget biztosítanak a játékokkal kapcsolatos adatforgalom számára, így a ping csökken, ez pedig létfontosságú lehet egy-egy on-line küzdelem alkalmával.

A cég eddig már több termékkel is jelentkezett a piacon: legutóbb például a Killer 2100-as modellt mutatták be. A Computex előtt a PowerColor egy meglehetősen értekes Radeon HD 5770-es videokártyát mutatott be, amelyen a Bigfoot Networks Killer NIC chipje is jelen volt. Ezt a kártyát néhány napja a Computex alkalmával is megtekinthettük. Az élet viszont nem áll meg és a BigFoot Networks a közeljövőben további érdekes megoldásokkal jelentkezik a piacon: a vállalat illetékesei szerint egyéb videokártya gyártókkal is szeretnének együttműködni és itt nem csak az AMD, hanem az Nvidia termékeire is gondolhatunk. A gyártó emellett az alaplapok piaca felé is kacsintgat: a tervek szerint Killer NIC SoC chippel ellátott alaplapok, sőt, noteszgépek is feltűnhetnek majd az üzletek polcain. Abból kiindulva, hogy a gyártó jó kapcsolatot ápol az Alienware-rel, a Killer NIC alapú Alienware noteszgépek talán hamarabb piacra kerülhetnek, mint gondolnánk. A meghódítani kívánt területek között szerepel a WiFi is. A Bigfoot Networks jövőre olyan termékekkel is elő szeretne állni, amelyek ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtják a WiFi felhasználók számára, mint manapság az Ethernet alapú Killer sorozatú hálózati kártyák.

Hogy miért ez a nagy igyekezet, illetve miért akar a vállalat szinte minden területen integrált Killer NIC megoldásokkal megjelenni? Nos, azért, mert a játékos társadalom tagjai elég ritkán vásárolnak külön hálózati kártyát, így azzal, hogy a lehető legtöbbféle, főként játékosoknak szánt termékre integrálják Killer sorozatú megoldásaikat, nagyobb eséllyel jutnak el a célközönség, azaz a hardcore gamerek otthonába.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward