Brutálisak lesznek az új Mortal Kombat-film kivégzései

Az egyik színész konkrétan hányinger közeli állapotba került forgatás közben.

Brutálisak lesznek az új Mortal Kombat-film kivégzései

Az első Mortal Kombat-film még 1995-ben jelent meg, és ha megengedtek egy személyes kommentárt így az elején, nekem a mai napig a kedvenc videojáték-adaptációm a maga rendkívül hangulatos kis butaságával. Persze, az "igazi kritikusok" esetében nyilván nem aratott hatalmas sikert, azonban bőven elég pénzt hozott ahhoz, hogy elkészüljön a folytatás, ami viszont már nem csak az újságíróknál, hanem a mozipénztáraknál is hatalmasat bukott, így a tervezett harmadik film végül sosem készülhetett el.

Közben persze a játéksorozatnak is volt egy nagy hullámvölgye, amiből szerencsére az utóbbi években nem csak, hogy sikeresen mászott ki, de mára minden korábbinál népszerűbb a Mortal Kombat, napjaink legtöbbet játszott verekedős anyaga.

Menet közben többször is terítékre került, hogy ismét készüljön egy film, azonban ezt egészen két évvel ezelőttig végül mindig elvetették. Azóta azonban ténylegesen készül és forog az új Mortal Kombat-film, aminek a megjelenésére 2021-ben lehet számítani. A projekt körül akadnak egyelőre pozitív és kevésbé pozitív jelek: Simon McQuoid rendezőnek például ez lesz az első filmje, ami nem feltétlenül hangzik biztatóan, a produceri feladatokat viszont a rendkívül tapasztalt James Wan (Aquaman, Démonok között, Halálos iramban) látja el.

A filmet egyébként Ausztrália déli részén forgatják, és a helyi erőket nem csak a forgatásnál, de például a speciális effekteknél is felhasználják, aminek nagyon örül az ország és főleg a régió, ez ugyanis rengeteg munkalehetőséget teremt a helyieknek. Ráadásul a rendező szerint Ausztrália csodás és változatos tájai remek helyszínt adnak a filmnek.

Fontos különbség a régi Mortal Kombat-filmekhez képest, hogy míg azok PG-13-as korhatár besorolással érkeztek, és ennek megfelelően eléggé fel voltak vizezve a játékokhoz képest, addig az új már csak felnőtteknek szóló besorolást kap, és tele lesz brutális kivégzésekkel.

A filmet író Greg Russo kifejtette, hogy ezek a kivégzések nem csak, hogy teljes egészében láthatóak és durvák lesznek, hanem igyekeznek hűek maradni a játékokban látottakhoz, és azokat a legendás befejező mozdulatokat visszaadni, amiket a játékosok megkedveltek, és amik legendássá váltak az elmúlt évtizedekben. Ugyanakkor az író hozzá tette azt is, hogy a cél nem egyszerűen önmagában a brutalitás, hanem mindez a történetmesélést szolgálja majd, tehát lesz értelme a cselekményben.

Hogy pontosan miként lendíti előre a cselekményt, ha mondjuk Sub-Zero premierplánban tépi ki valakinek a gerincét, az egyelőre számomra kérdéses, de egyrészt majd meglátjuk, másrészt pedig örömteli tény, hogy végre nem fogják vissza magukat a filmkészítők, és próbálnak közelíteni a játékokhoz, amennyire csak lehet.

Az egyelőre egy meg nem nevezett karaktert alakító színész, Lewis Tan elárulta, hogy a készítők bizony nem viccelnek a kivégzésekkel: "Csak annyit szeretnék mondani, hogy voltak olyan napok a díszletben, amikor fizikailag rosszul éreztem magam, hányingerem lett. Nem viccelek".

Mindez azért hangzik jól rajongói szemszögből, mert még a sokak által legjobb adaptációnak tartott Mortal Kombat Legends: Scorpions Revenge is teljesen elkerülte a kivégzések használatát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap