Beindulhat a tech-szektor

Beindulhat a tech-szektor

A piac a vártnál kedvezőbb első negyedéves eredményeket vár a legnagyobb IT-cégektől, ám a vélhetően optimista éves előrejelzések ellenére sem valószínű részvénypiaci rally a szektorban - írta a Reuters.

Elemzők tartanak attól, hogy az IT-részvények elmúlt időszaki, piaci átlagot meghaladó emelkedése miatt a vártnál kedvezőbb teljesítmény-adatok sem emelik tovább az árfolyamokat. Pedig az informatikai költések a gazdaság helyzetének stabilizálódásával párhuzamosan jelentősen megugranak majd, s ez javítja a szektor mutatóit is. A Reutersnek nyilatkozó szakértők úgy vélik, az idei év egyik legnagyobb meglepetései lehetnek a PC-gyártók.

A Barclays felmérése szerint az idén átlag 2 százalékkal emelkedhet a cégek IT-költése, szemben a korábbi 1,6 százalékos növekedésről szóló fél évvel korábbi előrejelzéssel. 2009 év elején még arra számítottak a társaságok, hogy idén is vissza kell fogniuk ez irányú költéseiket.

A PC-cégek bevételeit a lakossági költés fellendülése is segítheti - a Gartner prognózisa 12 százalékos globális növekedésről szól 2010-re vonatkozóan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward