Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

Az SAP-felhasználókra hajt a MorphoLogic

A természetes nyelvek gépi feldolgozásának kutatásában és a gyakorlati fejlesztésekben is több mint tízéves tapasztalattal rendelkező MorphoLogic leányvállalata, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. a napokban mutatta be a Enterprise Language Management System (ELMS) elnevezésű megoldását. Az ELMS egy olyan rendszer, amellyel az SAP-rendszert futtató vállalatok nyelvi tartalmaikat hatékonyan és magas minőségben tudják az igényelt nyelvekre lefordítani - olvasható a társaság közleményében. Az SAP ERP rendszer sikerességének az egyik kulcsa, hogy nagymértékben testre szabható és több mint harminc nyelven szállítják. Azonban a legnagyobb és a legrugalmasabb rendszer sem fed le minden funkciót, amire az ügyfeleknek igényük lenne. Kisebb-nagyobb mértékű egyedi fejlesztésre, testre szabásra minden vállalatnál szükség van. Ahhoz, hogy ezek a módosítások, fejlesztések a leányvállalatoknál is elérhetők legyenek az adott ország nyelvén, le kell fordítani őket: ez a folyamat a lokalizáció.

A programot az SAP-rendszerek lokalizációs környezetének és az ügyfelek igényeinek alapos ismeretére alapoztuk - mondta el Bessenyei Gábor, a MorphoLogic Lokalizáció Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, a különböző fejlesztések, customizing-bejegyzések fordítása a nyelvi kompetencia mellett különleges technikai tudást is igényel, amellyel a világon is csak nagyon kevesen rendelkeznek rajtuk kívül.

Az Új Magyarország program által is támogatott ELMS-rendszer alapvetően saját fejlesztésű és már meglévő eszközök összehangolása annak érdekében, hogy az SAP-rendszertartalmak fordítása a legmesszebb menőkig automatizált legyen, mind a munkafolyamatok szempontjából, mind nyelvi szempontból. Bessenyei a Napinak elmondta, hogy a támogatás mértéke 34 millió forint volt, ami a teljes projekt 40 százalékát tette ki. A társaság reményei szerint egy-két éven belül megtérülhet a befektetés. A szoftvert kétféle konstrukcióban kínálja a társaság: licenc és SaS (Software as Service), ez utóbbi szolgáltatással egybekötött havi átalánydíjat jelent. A társaság vezetője a Napinak elmondta, hogy számos tényező alakítja a felhasználói árat (rendszerkörnyezet, nyelvek száma, feldolgozandó sorok száma, elvárt rendelkezésre állás és így tovább), ezért e paraméterek után egyéni ajánlat alapján alakul ki az ár. Listaáron nagyságrendileg 7000 euró a licenc és 900 euró a havi átalány.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward