Az LGA-1200-as foglalattal kompatibilisek maradhatnak a régebbi hűtők

Ez különösen akkor lehet jó hír, ha prémiumkategóriás processzorhűtővel rendelkezünk, ami megfelelő hűtőteljesítményt nyújt.

Az LGA-1200-as foglalattal kompatibilisek maradhatnak a régebbi hűtők

Galéria megnyitásaAz Intel háza táján hamarosan egy új asztali platform jelenhet meg, amely az LGA-1200-as processzorfoglalatot vezeti be, vagyis új alaplapra lesz szükségünk, ha Comet Lake-S processzorral szerelt rendszerre vágyunk. Az újdonságok között a tíz maggal és húsz szállal felvértezett Core i9-10900K képviselheti a csúcsot.

Galéria megnyitásaA friss információk alapján, amelyek két népszerű szivárogtatótól, momomo_US-től és eUUUK50-től származnak, úgy tűnik, nem lesz szükség új processzorhűtőre az új platform esetében, ugyanis nem változtatnak a processzorfoglalat körül elhelyezett furatok távolságán.

Ennek ellenére nem minden processzorhűtő lehet kompatibilis a friss platformmal, hiszen a processzor aktuális TDP keretétől függ majd, hogy meglévő processzorhűtőnket használhatjuk-e továbbra is, vagy sem. Fizikailag tehát megmarad a kompatibilitás, a hűtőteljesítményre viszont figyelni kell.

Az új processzorok lényegében ugyanakkorák lesznek, mint az aktuális megoldások, ám az eddig nem használt üvegszál-felületeket érintkezőkkel töltik fel, így 49-cel több érintkező kerül a CPU aljára, mint korábban. Az egyelőre nem világos, hogy ezek az érintkezők a tápellátás, illetve új funkciók miatt szükségesek, de idővel erre is választ kapunk.

A Comet Lake-S processzorok mellé tehát új alaplapot kell majd vásárolni, amely 400-as sorozatú lapkakészlettel rendelkezik, a prémiumkategóriás processzorhűtőket azonban tovább vihetjük az új platformra. Az aktuális hírek alapján az LGA-1200-as tokozással rendelkező processzorok valamikor az idei év második negyedévében rajtolhatnak el. Egyes feltevések szerint áprilisban.

Az új processzorok várható tulajdonságaival kapcsolatban korábban már írtunk, és a 400-as sorozatú lapkakészletekkel kapcsolatban is érkeztek már információk – ezek egy része egy hivatalos Intel dokumentumból származik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap