Jövő áprilisban érkeznek az Intel tízmagos processzorai?

A Comet Lake sorozat 14 nm-es tagjai mellé 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok is érkeznek.

Jövő áprilisban érkeznek az Intel tízmagos processzorai?

Az Intel háza táján jelenleg a Coffee Lake Refresh processzorok csatároznak a konkurens megoldásaival szemben, ám jövő áprilisban új központi egységek érkeznek, amelyek új processzorfoglalatba illeszkednek, így új alaplap is kell hozzájuk. Az új platform esetében a maximális magszám már tízre rúghat, a processzorfoglalat szerepét pedig az LGA-1200 veheti át.

Az aktuális információk alapján a Skylake architektúra által kitaposott ösvényen menetelő széria fontos változásokat hoz. A Core i3-as modellek négy maggal és nyolc szállal, a Core i5-ösök hat maggal és tizenkét szállal, a Core i7-esek nyolc maggal és tizenhat szállal, míg a Core i9-esek tíz maggal és húsz szállal gazdálkodnak majd. Erre persze szükség is van, hiszen az AMD korábban piacra dobott RYZEN 3000-es sorozatára reagálni kell – az újdonságoknak köszönhetően javulhat az Intel piaci pozíciója, már amennyiben elegendő mennyiségben készülnek a termékek.

Galéria megnyitása

Az LGA-1200-as processzorok mellé 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok is érkeznek, amelyek még PCI Exress 3.0-s támogatással rendelkeznek, viszont már Intel i225-ös sorozatú 2,5 GbE vezérlőt kapnak, plusz a 802.11ax támogatás is általános lehet. Fontos változás, hogy ezeknél a modelleknél már az ACPI szabvány két legújabb Modern Standby teljesítmény-állapotát is támogatni fogja a platform, vagyis a C10 és az S0ix módok is használhatóak lesznek. Ezek az üzemmódok alacsony terhelést jelentő feladatoknál kaphatnak szerepet és az energiahatékonyságot növelhetik.

Az új platform és az új processzorok várhatóan 2020. áprilisában jelenhetnek meg, de akár már a CES 2020 alkalmával is megpillanthatunk néhány 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapot, amennyiben az iparági pletykák pontosak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap