400-as sorozatú lapkakészletekről árulkodik egy hivatalos Intel dokumentum

A lapkakészlet driverhez tartozó leírásban több érdekes terméknév is felbukkant, amelyek hivatalosan még nem mutatkoztak be.

400-as sorozatú lapkakészletekről árulkodik egy hivatalos Intel dokumentum

Nem túl gyakori, hogy az Intel saját érkező termékeit buktatná le egy-egy idő előtt kiszivárgó hivatalos dokumentum, illetve egy-egy véletlen publikáció formájában, ám azért nem is példa nélküli a dolog. Nemrégiben pontosan ez történt, ugyanis a legfrissebb lapkakészlet driverhez tartozó dokumentációban megjelent egy új sorozat, illetve egy új lapkakészlet neve, amelyek egyelőre hivatalosan még nem rajtoltak el.

A dokumentum megemlíti a 400-as sorozatú lapkakészletek támogatását, valamint egy 495-ös lapkakészletről is említést tesz – ezeket a dolgok jelenlegi állása szerint már augusztus közepétől támogatja a driver. További hivatalos információk egyelőre nem állnak rendelkezésre a 400-as lapkakészlet-sorozattal kapcsolatban, az viszont erősen valószínű, hogy a rajt már nem lehet messze.

Galéria megnyitásaIde kapcsolódik az is, hogy a Comet Lake-U processzorok megjelenésekor kiadott diagramon már szerepel a 400-as sorozatú lapkakészlet említés szintjén, vagyis részben ezeket a termékeket is támogatja a driver, valamint jó eséllyel az asztali szegmensbe érkező 400-as sorozatú megoldásokat is, amelyek szintén a Comet Lake processzorokhoz érkeznek. Utóbbiak között már tízmagos modell is lapulhat majd.

További érdekesség, hogy az Intel dokumentációja egy másik új lapkakészletről is említést tesz, amely a 300-as sorozatot erősíti, ez pedig nem más, mint a H310D. Korábban komoly meglepetést okozott, hogy a belépőszintre szánt H310-es lapkakészletből, ami eredetileg 14 nm-es csíkszélességgel készült, egy 22 nm-es gyártástechnológiára támaszkodó változatot is előhúzott a kalapból a vállalat. Ezzel az elsődleges cél az volt, hogy a 14 nm-es csíkszélességgel dolgozó gyártósorokat megpróbálják tehermentesíteni. Az egyelőre rejtély, hogy a H310D pontosan miben különbözik a H310C-től, de mivel a lapkakészletről már említést tett a gyártói dokumentáció, erősen valószínű, hogy rövidesen egyéb részletek is napvilágot látnak vele kapcsolatban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap