Az ElectroWorld új élete elkezdődött

Az ElectroWorld új élete elkezdődött

A budai Skála helyén épült Allee bevásárlóközpontban ma nyílik a 11. Electro World - számolt be a Világgazdaság. Ez az új tulajdonos hálózatbővítési hullamának első lépése, ami a vállalat veszteségét lenne hivatott lefaragni.

A magyarországi Electro Worldöt a brit Dixons csoport májusban adta el egy euróért, miután a vállalat az áprilisban befejeződő üzleti évet 3,7 milliárd forintos veszteséggel zárta. Az új tulajdonos, az EW Electro Retail Ltd. első lépéseként átszervezte a vállalat működését és egyúttal 2,3 milliárd forintost tőkeemelést hajtott végre. Az átszervezés a túlméretezettnek tartott (például a budakalászi és az Aréna Plázában található) üzletek alapterületének csökkentését is magába foglalta.

A Világgazdaság információi szerint az új tulajdonos célja a veszteségek 2010 áprilisáig történő nullára szorítása, valamint - hosszabb távon - további 10-12 áruház nyitása. A hálózatbővítés keretében szerdán nyitják meg a 11. magyarországi Electro Worldöt, amelynek a budai Skála helyén épült Allee bevásárlóközpont adott helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward