A Kitchen Budapest is ott lesz a Kutatók Éjszakáján

A Kitchen Budapest is ott lesz a Kutatók Éjszakáján

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amelyet szeptember 24-én rendeznek meg. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthető formában.

Az ország egyik legjelentősebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata az immár ötödik éve méltán közkedvelt tudomány-népszerűsítő fesztivál. A Magyar Telekom 2008 óta támogatja a rendezvényt. Idén nemcsak a központi budapesti helyszínt, a Millenárist biztosítja a Magyar Telekom a szervezőknek, hanem innovatív bemutatókkal és ötletes, interaktív programokkal is várja a látogatókat.

A Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) három installációval is jelen lesz. Bemutatják az Animata árnyszínházat, a látogatók kipróbálhatják az Opera Loopert is, amely egy a New York-i Brooklyn Museum eseményére készült interaktív installáció, továbbá megcsodálhatják a Landelion nevű, a kábelek újrahasznosításával kialakult organikus formájú net-pitypangot, amelyet a látogatók kelthetnek életre.

Az Origo - a Magyar Telekom Csoport tagja - bluetoothon sugárzott mobil alkalmazásaival mutatkozik be a Millenárison.

A programokhoz a Magyar Telekom rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, a KFKI is hozzájárul egy videokonferencia létesítésével, amely lehetővé teszi a bejelentkezést élő kapcsolatban a központi és a győri helyszín között.

A Kutatók Éjszakájának támogatása jól illeszkedik a Magyar Telekom társadalmi szerepvállalási stratégiájába. A vállalat a tudomány népszerűsítésén keresztül is aktívan hozzájárul a digitális felzárkózáshoz és a társadalmi esélyegyenlőség erősítéséhez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward