Shop menü

2024. JANUÁR 9-ÉN TART ELŐADÁST AZ INTEL VEZÉRE A CES 2024 KERETÉN BELÜL

Az előadás fő témája természetesen a mesterséges intelligencia lesz, de új termékek érkezésére is számíthatunk.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
2024. január 9-én tart előadást az Intel vezére a CES 2024 keretén belül

A következő évi CES, vagyis a CES 2024 egy hónap múlva kezdődik hivatalosan, de a 2024. január 9-től 12-ig nyitva tartó kiállítás előtt természetesen már a nulladik napon is lesz előadás, az Nvidia ugyanis 2024. január 8-ára időzítette legfrissebb bejelentéseit. Egy nappal később, 2024. január 9-én az Intel első embere, Pat Gelsinger is tart egy fontos előadást, méghozzá pacifikus időzóna szerint délután 5 órakor, ami közép-európai idő szerint már január 10-ére, éjjel 2 órára esik.

A hivatalos forrásból származó információk alapján ez az előadás is az AI köré épül, ami igazából nem meglepő, annyira népszerű manapság a mesterséges intelligencia, legyen szó szoftverekről vagy éppen hardverekről. Ez rövid időn belül a második ilyen előadás lesz, hiszen 2023. december 14-én szintén egy AI központú rendezvényt tartanak, amelynek keretén belül elrajtolhatnak az első olyan konzumerpiaci Intel processzorok, amelyek dedikált AI gyorsítóval (VPU – Versatile Processing Unit) rendelkeznek, ezek a Meteor Lake sorozat tagjai lesznek.

Galéria megnyitása

A Meteor Lake sorozat mellett a Raptor Lake Refresh alapokon nyugvó 14. generációs Intel Core HX mobil processzorok is bemutatkozhatnak, ám azok már jó eséllyel a CES 2024 alkalmával kerülhetnek elő, csak úgy, ahogy az asztali Raptor Lake Refresh sorozat szorzózáras tagjai is, amelyek 65 W-os, vagy ennél alacsonyabb TDP kerettel rendelkeznek.

A CES idején az Intel CCG csoportjának igazgatója, Michelle Johnston is feltűnik majd, valamint arra is számíthatnak a résztvevők, hogy lehetőség nyílik az Intel Core Ultra alapú bemutató konfigurációk kipróbálására, valamint egyéb termékek is feltűnhetnek a kiállítótérben. A rendezvényt mindenképpen érdemes lesz követni, amelynek legfontosabb témáival kapcsolatban összefoglalót is készítünk.

Az Intel és az Nvidia mellett természetesen az AMD is tart majd előadást, azt viszont egyelőre nem árulták el, pontosan mikor. Egy fontos termékcsaládot időközben már bemutattak, a RYZEN 8040 sorozatú mobil APU egységeket, amelyek előző generációs társaikhoz képest jelentősen magasabb AI teljesítményt kínálnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére