Shop menü

ÚJ RENDEZVÉNYT JELENTETT BE AZ INTEL DECEMBER 14-RE, JÖNNEK AZ ÚJ MOBIL- ÉS SZERVERPROCESSZOROK

A lenagyobb fókuszt a Meteor Lake modellek kapják
Víg Ferenc
Víg Ferenc
Új rendezvényt jelentett be az Intel december 14-re, jönnek az új mobil- és szerverprocesszorok

Az Intel háza táján egy rendkívül fontos eseményt rendeznek 2023. december 14-én, amelynek keretén belül nemcsak egy, hanem rögtön két új processzor-generáció is bemutatkozik. A tervek szerint a rendezvény EST időzóna szerint délelőtt 10 órakor veszi kezdetét, legfőbb témája pedig az Intel Core Ultra processzor-sorozat lesz. A Meteor Lake lapka köré épülő mobil processzorok mellett egyébként az Emeralds Rapids kódnévre keresztelt, 5 generációs Xeon Scalable sorozatot erősítő szerverprocesszorok is ezen a napon rajtolnak el, ám az AI Everywhere névre keresztelt rendezvényen inkább a konzumerpiaci fejlesztésekre koncentrálnak majd.

A Meteor Lake processzorok új nevezéktant alkalmaznak majd, és természetesen csempés felépítés köré épülnek, ahogy az a korábbi információk alapján már tudható. Az összesen négy csempéből álló dizájn szerves részét képezi egy AI gyorsító is, amellyel a helyben futtatott, mesterséges intelligenciára támaszkodó munkafolyamatok gyorsítását oldják meg. Az AI manapság egyre több és több területen van jelen, így a különböző alkalmazások mellett már a legmodernebb operációs rendszerek részét is képezi.

Galéria megnyitása

Az AI gyorsítás jóvoltából lehetőség nyílik a videókonferenciák minőségének és felhasználói élményének javítására, de ezzel együtt a játékok 3D aminációi is sokkal valósághűebben jelenhetnek meg, plusz AI asszisztens funkciókra is támaszkodhatunk a mindennapok folyamán. Az AI segítségével játékon belül valós idejű feliratozásra és fordításra is van mód, de az egyes alkalmazások produktivitása is új szintre emelhető.

Az új processzorok csak és kizárólag mobil formátumban, noteszgépek fedélzetén lesznek elérhetőek, az asztali fejlesztést sajnos süllyesztőbe dobták, így maximum mobil processzorral szerelt asztali PC konfigurációk formájában találkozhatunk a Meteor Lake modellekkel a nem is oly távoli jövőben, dobozos asztali processzorként biztosan nem. Az újdonságokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók itt olvashatóak, 2023. december 14-én pedig arra is fény derül, pontosan mely modellekkel veszi célba a piacot az Intel.

A Raptor Lake Refresh generáció mobil tagjai várhatóan nem decemberben, hanem majd csak a januári CES 2024 alkalmával debütálhatnak, méghozzá a szorzózáras asztali processzorokkal karöltve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére