10,1 milliárd dolláros felvásárlással erősít az Infineon

Az Infineon célja, hogy kiaknázhassa a növekedés előtt álló piaci szegmensekben rejlő lehetőségeket.

10,1 milliárd dolláros felvásárlással erősít az Infineon

Az Infineon egy több milliárd dolláros felvásárlás segítségével szeretné magát lendületbe hozni a meglehetősen komoly növekedési potenciállal kecsegtető piaci szegmensekben, mind például az IoT eszközök, az ipari rendszerek, illetve az önvezető autókkal kapcsolatos elektronikák terén. A vállalat a siker érdekében szándéknyilatkozatot írt alá a napokban, amelynek értelmében bekebelezheti a Cypress Semiconductort, így tapasztalt szakemberekre, értékes szabadalmakra és igen szerteágazó piaci kapcsolatokra tehet szert.

Galéria megnyitása Az új szerzemény rendkívül nagy lendületet adhat Az Infineon rengeteg terméket kínál az autóiparban, a vezeték nélküli eszközök szegmensében, a tápellátással kapcsolatos területeken, valamint az ipari szenzorok terén is, a Cypress Semiconductor felvásárlásával pedig új technológiákhoz juthat, amelyeket rengeteg helyen kamatoztathat az óráktól a különböző járműveken át egészen a repülőgépekig. A Cypress Semiconductor igazából nagyban kiegészíti majd az Infineon termékpalettáját, igaz, a két vállalat között némi átfedés is van tevékenységi körök terén, de ez abszolút nem baj, hiszen a legjobb üzleti gyakorlatok és technológiák összefésülésével jelentősen növelhető a hatékonyság. Az Infineon számára különösen fontos, hogy megvethesse a lábát azokon a piacokon, amelyek óriási növekedés előtt állnak, így ebből a különböző piaci szegmensek egyre hízó tortájából az Infineon is kivághat majd magának egy-egy jókora szeletet.

A felvásárlás összegét a hivatalos tájékoztató alapján úgy határozták meg, hogy az elmúlt 30 normál kereskedési nap részvényárfolyamának súlyozott átlagát vették alapul, majd az Infineon erre 46%-os prémiumot is rátett, így a végösszeg a 23,85 dolláros részvényenkénti árral számolva 9 milliárd euró lett, ami dollárra átszámolva 10,125 milliárdos összeget tesz ki. A Cypress Semiconductor a tranzakció nyélbeütéséig természetesen továbbra is fizet osztalékot a részvényeseknek. A felvásárlás a tervek szerint 2019 végén, illetve 2020 elején válhat véglegessé, amennyiben az illetékes hatósági szervek is rábólintanak az egyesülésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap