Zotac ION Synergy: Mini-ITX lapok Atom CPU-val

A Zotac kínálatában már régóta vannak Nvidia ION platformra épülő megoldások, amelyek között Mini-ITX alaplapok és komplett nettop egyaránt jelen van. A gyártónál úgy gondolták, hogy az ION-ból sosem elég, így a mérnökök elkészítették a legfrissebb Atom processzor köré épített megoldást, ami nem más, mint egy Mini-ITX alaplap.

Zotac ION Synergy: Mini-ITX lapok Atom CPU-val

A Zotac kínálatában már régóta vannak Nvidia ION platformra épülő megoldások, amelyek között Mini-ITX alaplapok és komplett nettop egyaránt jelen van. A gyártónál úgy gondolták, hogy az ION-ból sosem elég, így a mérnökök elkészítették a legfrissebb Atom processzor köré épített terméküket.

Mivel az új jövevény esetében ismét az Nvidia ION platformja kapta a főszerepet, az integrált videó vezérlő DirectX 10-es támogatással ellátott GeForce 9400M egység tölti be, ami az MCP79-es lapkakészlettel egy chipen belül foglal helyet. Az ION ITX Synergy sorozatba tartozó alaplapok között két különböző megoldás lesz jelen: az egyik modell egy egymagos Atom N230-as processzort, míg a másik egy kétmagos Atom N330-as egységet tartalmaz, amelyek 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek. Az alaplapon a felsoroltakon kívül két darab DDR2-es memória foglalat is jelen van, ezekben DDR2-800 MHz-es modulok helyezhetőek el. Bővítőhelyek tekintetében mindössze egy PCI Express x1-es slot áll rendelkezésre, amelybe akár egy TV-Tuner kártyát is helyezhetünk, így teljessé tehetjük a tökéletes HTPC alapnak minősülő termék képességeit. Az alaplapon négy darab SATA 3 Gbps-os port foglal helyet, IDE csatlakozót azonban már nem biztosít a gyártó. A kínálatban még egy hatcsatornás integrált audió vezérlőt, valamint egy Gigabites Ethernet portot is találunk.

Az alaplapokon a DVI és a HDMI portok mellett egy DVI->VGA átalakító segítségével D-Sub kimenet is rendelkezésre áll. A termékeken hat darab USB 2.0-s csatlakozót találunk a hátlapi kivezetések között, ám PS/2-es portból már csak egy van jelen, ami egy billentyűzet csatlakoztatását teszi lehetővé, az egér portja helyett pedig jól bevett szokás szerint két darab USB 2.0-s csatlakozót kapunk. Az alaplapon elhelyezett Atom processzoron egy passzív borda, míg a 9400 mGPU chipen egy pici ventilátorral ellátott hűtő helyezkedik el.

Az újdonságok hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülnek, áruk pedig valamivel 90 euró alatt fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward