Zöld LCD monitorokat dob piacra a BenQ

Zöld LCD monitorokat dob piacra a BenQ

Az energiatakarékosság és a környezetkímélő anyagfelhasználás egyre fontosabb szempontnak minősül a piacon,így  a monitorok szegmensében is egyre több "zöld" modellel találkozhatunk, ami egyáltalán nem rossz hír. A legfrissebb zöld újdonságokat a BenQ dobta piacra: a vállalat rögtön kétféle monitorral is jelentkezik a felhasználók nagy-nagy örömére.

A környezetbarát BenQ újdonságok a G sorozatba tartoznak, a termékek a G922HDL és a G920WL típusjelzéseket viselik. Előbbi újdonság 18,5 hüvelykes, míg utóbbi 19 hüvelykes képátlójú kijelzővel van felszerelve, és természetesen mindkét modell esetében ledes háttérvilágítást alkalmaz a gyártó, ami a hagyományos hidegkatódos (CCFL) megoldásoknál alacsonyabb fogyasztást és szebb képet kínál. A higany-mentes gyártástechnológiával készülő kijelzőkben jelen van a Senseye 3 Human Vision Technology, amely egyetlen gombnyomás segítségével optimalizálja a megjelenítő különböző paramétereit annak érdekében, hogy a felhasználó a lehető legjobb képminőséget kapja. Az új monitorok esetében a dinamikus kontrasztarány 5 000 000:1 értéket képvisel, ami mögött 1000:1 valós kontrasztarány van.

A két új monitor esetében az LCD panelek válaszideje 5 ms-os, míg a fényerő 250 cd/m2-es. A natív felbontás a G922HDL-nél 1366 x 768 pixeles, míg a G920WL modellnél 1440 x 900 pixeles. A D-Sub és DVI bemenetekkel ellátott monitorok TCO 5.0-s minősítéssel is rendelkeznek, szállításuk már megkezdődött, így Európában és Ázsiában is hamarosan találkozhatunk velük a boltok polcain. A friss termékek ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward