Yahoo vs. Microsoft: nincs megállapodás

A Yahoo és a Microsoft közötti árajánlat-csata már tart egy ideje, az elmúlt hétvégén ismét új ajánlatot kapott a Yahoo vezetése, ám ezúttal is nemet mondtak. Az ajánlatot Carl Icahn nyújtotta be, aki a nemrégiben vált a Microsoft szövetségesévé a Yahoo ellen folytatott felvásárlási harcban. Az új ajánlatra a Microsoft és Carl Icahn 24 órán belüli választ várt a Yahoo vezetésétől, ám a vezetők egy gyors áttekintés után szinte reflexből mondtak nemet az újabb, számukra megint csak kedvezőtlen ajánlatra.

Yahoo vs. Microsoft: nincs megállapodás

A Yahoo és a Microsoft közötti árajánlat-csata már tart egy ideje, az elmúlt hétvégén ismét új ajánlatot kapott a Yahoo vezetése, ám ezúttal is nemet mondtak. Az ajánlatot Carl Icahn nyújtotta be, aki a nemrégiben vált a Microsoft szövetségesévé a Yahoo ellen folytatott felvásárlási harcban. Az új ajánlatra a Microsoft és Carl Icahn 24 órán belüli választ várt a Yahoo vezetésétől, ám a vezetők egy gyors áttekintés után szinte reflexből mondtak nemet az újabb, számukra megint csak kedvezőtlen ajánlatra.

A nemleges válasz mögött ismét számos ellenérvet sorakoztatott fel a Yahoo. A vezetés szerint a Microsoft és Carl Icahn által kínált ajánlat a részvényesek szempontjából nem képezi tárgyalás alapját, ám nem ez volt az egyetlen ok, amiért nemet mondtak. A másik, szintén nyomós indok az, hogy az ajánlat elfogadása esetén a jelenlegi vezetést lecserélnék, új vezetést választanának, amelynek irányításáról Carl Icahn gondoskodna.

"A Microsoft és Carl Icahn különös és opportunista szövetsége mindent elkövet, de a Yahoo részvényeseinek érdeklődését még így sem tudják felkelteni." - nyilatkozta Roy Bostock, a Yahoo elnöke.

"Tény, hogy a Microsoft nem tudott sikereket elérni a keresők piacán, így maga mellé állította Mr Icahn-t és rövidtávú terveit, hogy segítsen a Yahoo stratégiai fontosságú kereső részlegének megszerzésében, amelynek megvétele a Microsoft számára rendkívüli előnyökkel kecsegtet, ám eladása a Yahoo részvényesei számára előnytelen. A Yahoo vezetése továbbra is nyitott minden olyan tranzakcióra, amely a részvényesek számára is megfelelő kondíciókat tartalmaz. Továbbra sem hisszük, hogy a Microsoft és egy rövidtávon gondolkodó befektető együttműködéséből kedvező, a fentieknek megfelelő ajánlat fog születni."

Nos, nagyon úgy tűnik, hogy a két vállalat között tovább folytatódik a furcsa párbeszéd. Egy biztos: a hamarosan megrendezésre kerülő részvényesek gyűlésén jó eséllyel kerül majd pont a már-már szappanoperába illő történet végére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward