Windows Vista SP2: hamarosan kész?

A Windows Vista megjelenése után nem sokkal igen kedvezőtlen fogadtatásban részesült annakidején, ám ezt a negatív véleményt az első szervizcsomag megjelenésével megpróbálták valamelyest a pozitív irány felé terelni, ez az erőfeszítés többé-kevésbé sikeres volt, de sokan még mindig a Windows XP-t helyezik előtérbe a Windows Vista-val szemben. A Vista következő szervizcsomagjának várható megjelenésével kapcsolatban most végre lehullt a lepel.

Windows Vista SP2: hamarosan kész?

A Windows Vista megjelenése után nemsokkal igen kedvezőtlen fogadtatásban részesült annakidején, ám ezt a negatív véleményt az első szervizcsomag megjelenésével megpróbálták valamelyest a pozitív irány felé terelni. Ez az erőfeszítés többé-kevésbé sikeres volt, de sokan még mindig a Windows XP-t helyezik előtérbe a Windows Vista-val szemben. A Vista következő szervizcsomagjának várható megjelenésével kapcsolatban most végre lehullt a lepel.

A Microsoft szoftver mérnökei lázasan dolgoznak a  Windows Vista második szervizcsomagjának elkészítésén, amelynek béta verziója már korábban elérhetővé vált. A jelenlegi információk szerint a szoftveróriás legfrissebb operációsrendszeréhez tartozó SP2-es javítás kiadásra jelölt változata (RC - Release Candidate) várhatóan a jövő év februárjában válik elérhetővé. Az SP2 a Windows 7 árnyékában kevésbé kap figyelmet, de ez nem is csoda. A Windows Vista második szervizcsomagjának végleges változata (RTM) várhatóan jövő év áprilisában rajtol, az újdonság a hivatalos bejelentést követő héten már mindenki számára letölthető lesz.

Az új frissítés természetesen tartalmazni fogja a Windows Vista SP1-es csomaghoz megjelent összes frissítést és hibajavítást, és természetesen Windows Server 2008-hoz is elérhető lesz. Számos új fejlesztés lesz jelen, amelyek között megtaláljuk a gyorsabb és pontosabb keresésre képes Windows Search 4.0-s változatát, a Bluetooth 2.1-es támogatást, valamint a natív Blu-ray írás képességét egyaránt. A Windows Connect Now szolgáltatásnak köszönhetően a WiFi kapcsolat beállítása is lényegesen egyszerűbbé válik. Az exFAT fájlrendszer esetében lehetővé teszik az UTC időbélyegek használatát, így a különböző időzónák között pontos fájl szinkronizációra nyílik lehetőség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward