Windows Vista SP2 béta: jövő héten érkezik

A felhasználók és a média az elmúlt hetek folyamán a Windows 7-re figyelt, ám a Microsoft szakemberei ezzel egy időben lázasan dolgoznak a jelenlegi operációs rendszer, azaz a Windows Vista második szervizcsomagján. Az új szervizcsomag a vállalat állítása szerint em csak Windows Vista-hoz, hanem a Server 2008-as rendszerhez is megjelenik majd. A jövő hét folyamán válik elérhetővé az említett operációsrendszerekhez tartozó SP2-es csomag, amelyet - hivatalosan - most még csak a Technology Adopting Program-ban résztvevő szerencsések tesztelhetnek. A csomag érkezésére október 29-én, azaz jövő szerdán lehet számítani.

Windows Vista SP2 béta: jövő héten érkezik

Az elmúlt hetek folyamán mindenki a Windows 7-re figyelt, ám a Microsoft szakemberei ezzel egy időben lázasan dolgoztak a jelenlegi operációs rendszer, azaz a Windows Vista második szervizcsomagján. Az új szervizcsomag a vállalat állítása szerint nem csak Windows Vista-hoz, hanem a Server 2008-as rendszerhez is megjelenik majd. A jövő hét folyamán válik elérhetővé az említett operációs rendszerekhez tartozó SP2-es csomag, amelyet - hivatalosan - most még csak a Technology Adopting Program-ban résztvevő szerencsések tesztelhetnek. A csomag érkezésére október 29-én, azaz jövő szerdán lehet számítani.

Mike Nash, a Microsoft Windows Product Management részleg alelnökének nyilatkozata szerint, az SP2-es szervizcsomag tartalmazza az összes olyan frissítést és javítást, amit már az SP1 keretein belül kiadtak. Az új csomagnál Nash elmondása alapján inkább az új hardver elemek támogatására helyezték a fő hangsúlyt.

Az új szervizcsomag megjelenésével a Windows Search 4.0 gyorsabb keresési sebességgel dolgozik majd, valamint a találatok is relevánsabbak lesznek. Az új szoftver Bluetooth 2.1 Feature Pack névre keresztelt modullal is el lesz látva, így a technológia jelenlegi legújabb specifikációit is támogatni fogja. Újdonság, hogy az SP2 már natív Blu-ray támogatással érkezik, azaz lehetővé teszi a Windows alóli lemezírást Blu-ray adathordozók esetében is. A szoftvercsomagban helyet kap a Windows Connect Now segédprogram is, amelynek köszönhetően egyszerűbbé válik majd a WiFi kapcsolatok konfigurálása. Az SP2 UTC időbélyeg-támogatással érkezik majd  exFAT fájlrendszerek esetében, így könnyebb lesz az időzónák közötti fájl szinkronizáció.

Mike Nash arról sajnos nem árult el részleteket, hogy az SP2 végleges változata mikor válik elérhetővé, ám azt leszögezte, hogy az SP2 személyében minőségi termék fog megjelenni. Nos, ennyit a Vista-ról, vissza lehet térni a Windows 7-tel kapcsolatos pletykákhoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward