Windows 7: sok-sok lehetőség érintésnyire

A Microsoft már korábban is számos információt osztott meg a Windows 7-ben rejlő érintőképernyő kezelési funkciókról, ám most újabb részletek láttak napvilágot arról, hogy mit is várhatnak az érintőképernyős rendszerrel dolgozó felhasználók a Microsoft soron következő operációsrendszerétől.

Windows 7: sok-sok lehetőség érintésnyire

A Microsoft már korábban is számos információt osztott meg a Windows 7-ben rejlő érintőképernyő kezelési funkciókról, ám most újabb részletek láttak napvilágot arról, hogy mit is várhatnak az érintőképernyős rendszerrel dolgozó felhasználók.

A vállalat bejelentése szerint az érintésvezérlést a rendszer első bétájának megjelenése óta folyamatosan tökéletesítik. A szoftvermérnökök a tesztelők visszajelzései alapján dolgoznak és igen figyelemreméltó megoldásokkal látják el a Win7-et. Korábban az érintéseket parancsokká átalakító szoftvermotor kissé pontatlan volt: a gyors mozgásokat rendszerint nem tudta felismerni.

A kissé felturbózott érintésérzékelő motor a Release Candidate, azaz a kiadásra jelölt változatban debütál majd és sokkal hatékonyabb lesz, mint a bétában helyet foglaló megoldás. A vállalat időközben arról is adott némi tájékoztatást, hogy az érintésérzékelő funkciót pontosan mely gépekkel lehet jelenleg használni: a készülékek között megtaláljuk a  HP TouchSmart All-in-One PC-ket (IQ500-as és IQ800-as sorozat), a TouchSmart tx2 Tablet PC-t, és a Dell Latitude XT, valamint XT2 Tablet PC-t egyaránt.

Az érintésvezérléssel kapcsolatos újításokról és funkciókról videók is készültek, amelyek a szavakkal ellentétben sokkal hatékonyabban mutatják be a különböző vezérlési megoldások működését és lényegét. Következzen is a két rövid videó:

                               

                                

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward