Windows 7: próbáld ki, és mondd meg, milyen!

Egy módszer arra, hogy megoszthassuk tapasztalatainkat az MS-el, és választ kapjunk a kérdéseinkre, méghozzá magyarul.

Windows 7: próbáld ki, és mondd meg, milyen!

A Microsoft Windows 7-es operációsrendszerével kapcsolatban már sok-sok hírt olvashattunk az elmúlt néhány napban, sőt, egy ideje zökkenőmentesen letölthető a szoftver első béta verziója is, amely a kezdeti időszakban a szerverek túlterheltsége miatt pár óráig hozzáférhetetlen volt. A Microsoft a hatalmas érdeklődést látva megváltoztatta terveit: a korábbi 2,5 millió helyett január 24-ig korlátlan számban igényelhetőek a béta verzióhoz szükséges regisztrációs kulcsok, amelyek augusztus 1-ig adnak lehetőséget a szoftver kipróbálására.

Ha már a kipróbálásnál tartunk, a magyar Technet csapat egy érdekes lehetőségre hívta fel figyelmünket, amelynek sajtóközleményét most teljes egészében megosztjuk Kedves Olvasóinkkal, hiszen fontos, értékes információkról van szó.

"Próbálja ki a Windows 7 bétát és tegye fel kérdéseit a Microsoft szakértőinek!

[italic]A Microsoft Magyarország egy új weboldalt indított a TechNet portálon a Windows 7-ről, ahol megtalálhatók az új operációs rendszerrel kapcsolatos legfrissebb hírek és szakmai információk. A magyar nyelvű TechNet fórumban emellett lehetőség nyílik feltenni kérdéseinket a Microsoft szakértőinek, fejlesztőinek.

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója az előző héten bejelentette a Microsoft Windows 7 operációs rendszer publikus bétaverzióját, ami 2009. január 9-től bárki számára hozzáférhető. A felhasználók így még a megjelenés előtt kipróbálhatják, megismerhetik az új operációs rendszert. A bétaverzió nem a végleges változat, a Microsoft ezért kiemelt figyelmet fordít a felhasználói visszajelzésekre, hogy a megjelenés előtt tovább tökéletesíthessék a szoftvert. A Windows 7 sokat változott a korábbi Windows változatokhoz képest, és a Microsoft külön figyelmet szentelt a rendszer teljesítményének javítására is - a Windows 7 lényegesen gyorsabban települ és fut, mint a Windows Vista ugyanazon a konfiguráción.

A Microsoft Magyarország a [/italic]www.microsoft.hu/technet[italic] portálon keresztül lehetőséget biztosít arra, hogy a hazai felhasználók magyarul tájékozódhassanak az új operációs rendszerrel kapcsolatos hírekről, újdonságokról és technikai információkról a Windows 7 TechNet témaközponton keresztül, amelyet a téma itthoni szakértői szerkesztenek. A legérdekesebb újdonságról videókat is készítenek az oldal szerkesztői, az első videó az operációs rendszer kezelőfelületének változásairól szól.

"A Windows 7 TechNet témaközpontot MVP-k (Most Valuable Professional - a Microsoft szakmai díjazottjai) és a Microsoft munkatársai szerkesztik, így az ott megjelent információk pontossága és frissessége garantált" - mondta Gál Tamás, a Microsoft TechNet program szakmai vezetője. "Igyekszünk folyamatosan tájékoztatni mindenkit a legérdekesebb újdonságokról, erre az elmúlt év során legalkalmasabbnak a rövid demóvideók (screencastok) és a cikkek bizonyultak, így most is ezekre lehet majd számítani minden mennyiségben."

Lehetőség nyílik arra is, hogy a tesztelők feltegyék kérdéseiket a Windows 7 TechNet fórumban a szoftverrel foglalkozó szakembereknek, és elmondják, mi a véleményük az új operációs rendszerről. "Magyarország az első, ahol lokalizált támogatói fórum indult a Windows 7-tel kapcsolatban a TechNet fórumon, így szeretnénk lehetőséget biztosítani a rendszert kipróbáló hazai felhasználóknak, hogy a működés közben tapasztalt hibákat a lehető legegyszerűbben jelentsék be, és feltehessék kérdéseiket is" - mondta Horváth Ottó, a magyar TechNet fórum vezetője. "A visszajelzések sokat segítenek abban, hogy a végleges termék a felhasználók igényeinek minél inkább megfelelve kerüljön a boltok polcaira. Amennyiben szükséges, akár a terméket fejlesztő és támogató csapatoknak is tudjuk továbbítani a felmerült problémákat és a visszajelzéseket.""

[/italic]A vállalkozó kedvű felhasználók nyugodtan küldhetnek visszajelzéseket és kérdéseket az új operációsrendszerrel kapcsolatban, így gyakorlatilag részt vehetnek a következő Microsoft Windows változat fejlesztésében és közös erővel tehetik jobbá, valamint hibáktól mentessé az újdonságot. Érdemes élni a lehetőséggel!

Minimálisan Ajánlott Rendszerkövetelmények a Windows 7 béta telepítéséhez:

- 1 GHz-es 32-bites vagy 64-bites processzor

- 1 GB rendszermemória

- 16 GB szabad hely a merevlemezen

- DirectX 9-es támogatással és 128 MB memóriával ellátott videó vezérlő (az Aero téma bekapcsolásához)

- DVD-R/W meghajtó

- Internet hozzáférés (a Béta és a frissítések letöltéséhez)

 

Letöltés: http://www.microsoft.com/windows/windows-7/beta-download.aspx

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward