WD: csökkenő szállítások, növekvő nyereség

A Western Digital a többi világvállalathoz hasonlóan különböző költségcsökkentéssel kapcsolatos intézkedéseket hozott az elmúlt hónapok és a tavalyi év folyamán, amelyek a vállalat legfrissebb pénzügyi eredményei alapján bizony megtették hatásukat. A cég jelenlegi pénzügyi évének legutóbbi negyedéve március 27-én ért véget, így már rendelkezésre állnak az összesített pénzügyi eredmények.

WD: csökkenő szállítások, növekvő nyereség

A Western Digital a többi világvállalathoz hasonlóan különböző költségcsökkentésekkel kapcsolatos intézkedéseket hozott az elmúlt hónapok és a tavalyi év folyamán, amelyek a vállalat legfrissebb pénzügyi eredményei alapján bizony megtették hatásukat. A cég jelenlegi pénzügyi évének legutóbbi negyedéve március 27-én ért véget, így már rendelkezésre állnak az összesített pénzügyi eredmények.

Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a vállalat ebben a negyedévben vásárolta fel 65 millió dollárért SiliconSystems-et (ami egy SSD gyártó vállalat), mégis képes volt pozitív mérleggel, nyereségesen zárni a negyedévet úgy, hogy közben a szállítási mutatók némileg csökkentek. Az eredmények alapján a vállalat az elmúlt negyedév folyamán 31,6 millió meghajtót szállított világszerte, így 1,6 milliárd teljes árbevételt generált, ami az előző negyedévhez képest 11%-os visszaesés. Ezzel egy időben a profit szépen növekedett: a tiszta haszon 50 millió dollárt tett ki, ami több, mint háromszorosa az előző negyedévben elért profitnak.

A vállalat elnök-vezérigazgatója, John Coyne az eredmények ismertetésekor elmondta, hogy a cégnél jelentős változásokat hajtottak végre a kiadások és a termékportfólió esetében, amelyek segítenek a jelenlegi gazdasági helyzethez való alkalmazkodásban. Az vállalat átméretezésével és újrastrukturálásával kapcsolatban számos intézkedés született, amelyek segíthetnek a pozitív pénzügyi mérleg és a nyereségesség fenntartásában az 1,5 milliárdos árbevételi szinten, és ahogy a jelenlegi eredmények is mutatják, az intézkedések meghozták a tőlük várt hatást.

A Western Digital a jelenlegi negyedév esetében 1,45 milliárd és 1,6 milliárd dollár közötti várható árbevétellel számol.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward