Vírusos külső merevlemezek a Maxtortól

A Seagate nemrégiben kiadott közleménye szerint azok, akik 2007. augusztusa után vásároltak Maxtor Basics Personal Storage 3200-as külső merevlemezt, most némileg veszélyben lehetnek, ugyanis a külső tároló tartalmazhat vírust. A Seagate figyelmeztetése szerint a merevlemzek közül néhány darabon előfordulhat, hogy Virus.Win32.AutoRun.ah található, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni, ha ilyen merevlemez van a birtokunkban.

Vírusos külső merevlemezek a Maxtortól

A Seagate nemrégiben kiadott közleménye szerint azok, akik 2007. augusztusa után vásároltak Maxtor Basics Personal Storage 3200-as külső merevlemezt, most némileg veszélyben lehetnek, ugyanis a külső tároló tartalmazhat vírust. A Seagate figyelmeztetése szerint a merevlemezek közül néhány darabon előfordulhat, hogy Virus.Win32.AutoRun.ah található, így mindenképpen érdemes körültekintően eljárni, ha ilyen merevlemez van a birtokunkban.

A Virus.Win32.AutoRun.ah névre hallgató kártevő főleg a játékosokra veszélyes, mivel a vírus összegyűjti a számítógépen található összes jelszót, amelyek on-line játékokhoz kellenek, majd ha a gyűjtögetést befejezte, akkor az összes adatot elküldi egy kínai szervernek. A vírus azért is veszélyes, mert képes kikapcsolni, illetve megbénítani a víruskereső alkalmazásokat, így az áldozat gépén szabadon garázdálkodhat anélkül, hogy a vírusirtó megakadályozná.

A Seagate azt tanácsolja azoknak, akik a kérdéses külső merevlemez sorozattal rendelkeznek, hogy lépjenek kapcsolatba a gyártóval, illetve frissítsék a vírusirtójuk adatbázisát. Arról, hogy nagyságrendileg hány merevlemez érintett az ügyben, egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward