Videokártya árcsökkentésre készül az Nvidia?

Az Nvidia főhadiszállásán jelenleg lázas munka zajlik: a gyártó szakemberei a nemrégiben megjelent videokártya-piaci elemzések óta azon munkálkodnak, hogy új árstratégiát alakítsanak ki, azaz csökkentsék jelenlegi csúcskártyáik és két középkategóriás termékük, vagyis a GeForce 9600 GT és a GeForce 9800 GT végfelhasználói árait. Az Nvidia célja a lépésekkel az, hogy javítson jelenlegi piaci helyzetén, amit jelenleg egyáltalán nem nevezhetünk kedvezőnek.

Videokártya árcsökkentésre készül az Nvidia?

Az Nvidia főhadiszállásán jelenleg lázas munka zajlik: a gyártó szakemberei a nemrégiben megjelent videokártya-piaci elemzések óta azon munkálkodnak, hogy új árstratégiát alakítsanak ki, azaz csökkentsék jelenlegi csúcskártyáik és két középkategóriás termékük, vagyis a GeForce 9600 GT és a GeForce 9800 GT végfelhasználói árait. Az Nvidia célja a lépésekkel az, hogy javítson jelenlegi piaci helyzetén, amit egyáltalán nem nevezhetünk kedvezőnek.

Az AMD a JPR (Jon Peddie Research) korábban nyilvánosságra hozott videokártya piaccal kapcsolatos elemzéseiből kiderül, hogy az AMD a rendkívül sikeres Radeon HD 4000-es sorozatnak köszönhetően a korábbi, második negyedéves, 35%-os piaci részesedését az elmúlt negyedév folyamán 40%-ra emelte a globális videokártya piacon. A gyártó Radeon HD 4000-es kártyái rendkívül jó árral és ehhez mérten jó teljesítménnyel bírnak, ennek köszönhetően nagyon népszerűek a vásárlók körében. Az Nvidia a legújabb akciójával gyakorlatilag a további részesedés vesztést kívánja megakadályozni, illetve nem titkolt célja, hogy javítson jelenlegi piaci helyzetén.

A cél érdekében a vállalat a közeljövőben csökkenti a GT200-asok és az említett GeForce 9600 GT és 9800 GT modellek árait. Az AMD ezzel egy időben várhatóan szintén árcsökkentéseket léptet érvénybe, ugyanis a cég feltett szándéka, hogy 50%-os piaci részesedésre tegyen szert. A videokártya gyártó nagyvállalatoktól származó hírek arról sajnos nem számoltak be, hogy pontosan milyen mértékű ármérséklés várható. Reméljük, hamarosan további részleteket is elárulnak a csökkentésről, amellyel a vásárlók mindenképpen csak jól járhatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward