Videók a megtévesztő Mojave tesztről

A Microsoft egy meglehetősen furcsa reklámkampányt indított, amelynek keretein belül a felhasználókkal Mojave néven egy új operációsrendszert ismertettek meg, majd kikérdezték őket, hogy mi a véleményük róla. A trükk abban rejlik, hogy a Mojave nem más, mint a Windows Vista picit átalakított változata, így a megkérdezettek tulajdonképpen a Vistától mondtak véleményt anélkül, hogy tudtak volna róla. A Microsoft most elérhetővé tette a tesztben készült rejtett kamerás felvételeket, amelyek a felhasználók reakcióról számolnak be. A videók között néhány bemutató is található a Windows Vista különböző szolgáltatásaival kapcsolatban, egyszóval az oldal a Vista kissé megtépázott hírnevét próbálja rendbe hozni.

Videók a megtévesztő Mojave tesztről

A Microsoft egy meglehetősen furcsa reklámkampányt indított, amelynek keretein belül a felhasználókkal Mojave néven egy új operációsrendszert ismertettek meg, majd kikérdezték őket, hogy mi a véleményük róla. A trükk abban rejlik, hogy a Mojave nem más, mint a Windows Vista picit átalakított változata, így a megkérdezettek tulajdonképpen a Vistáról mondtak véleményt anélkül, hogy tudtak volna róla. A Microsoft most elérhetővé tette a tesztben készült rejtett kamerás felvételeket, amelyek a felhasználók reakcióról számolnak be. A videók között néhány bemutató is található a Windows Vista különböző szolgáltatásaival kapcsolatban, egyszóval az oldal a Vista kissé megtépázott hírnevét próbálja rendbe hozni.

A Mojave weboldalon található információk szerint a vállalat 140 felhasználó véleményét kérdezte meg a Windows Vista-val kapcsolatban. A felhasználók közül 84% XP-t, 22% Mac OS X-et, 14% XP előtti operációsrendszert, míg 1% Linuxot használ a mindennapokban. Ők átlagban 4.4/10 pontra értékelték a Windows Vistát, de miután megtekintették a Mojave reklámvideóit az "új" operációsrendszert már 8.5/10 pontos átlaggal jutalmazták, pedig a Mojave tulajdonképpen nem más, mint egy Windows Vista operációsrendszer.

Érdekes módon, a videókon látható személyek 30 év fölöttiek és nem mondhatóak számítógép-megszállottaknak. Ez talán azért van így, mert a huszonéves felhasználókat sokkal nehezebb átverni, ezt az egyik videón láthatjuk is. Egy huszonéves szereplő a teszt után ezt nyilatkozta: "Nem tudom, de szerintem itt valami bűzlik... Ha ez valóban egy új operációsrendszer lenne, akkor véleményem szerint teljesen másképpen nézne ki, mint ez itt. Kezd olyan érzésem lenni, hogy ez a rendszer tulajdonképpen egy Windows Vista."

A Mojave teszt hivatalos oldala: http://www.mojaveexperiment.com/

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward