Via Nano + S3 Chrome = Trinity platform

Via Nano + S3 Chrome = Trinity platform

A legfrissebb hírek alapján úgy tűnik, hogy most már nem az AMD az egyetlen olyan gyártó, aki processzorokat, lapkakészleteket és videokártyákat is kínál. A VIA mérnökeinek kemény munkája végre meghozta a gyümölcsét: a vállalat bejelentette legfrissebb termékét, ami tulajdonképpen egy komplett platform.

A Trinity névre keresztelt megoldás tulajdonképpen egy olyan platform, amely a Via Nano és C7-es processzorait, a VX800-as lapkakészletet és az S3 Chrome videó vezérlőket foglalja magában. Az újdonsággal a gyártó a beágyazott rendszerek, a notebookok és az asztali számítógépek piacán próbál majd hódítani a nem is oly távoli jövőben. Az S3 Chrome családba tartozó diszkrét grafikus processzorok PCI Express csatolófelület segítségével kapcsolódnak majd a rendszerhez, a gyártó tervei szerint a Trinity platform várhatóan a nettopokban kaphat helyet. A nettop az olcsó, kis fogyasztással üzemelő asztali számítógépek összefoglaló neve.

A VIA külön kiemeli, hogy az S3 Chrome videokártyák DirectX 10.1-es támogatással érkeznek, valamint képesek a H.264-es és a VC1-es kódolású nagyfelbontású (HD) videók hardveres gyorsítására is, sőt, még HDMI kimenettel is el vannak látva. A Nano processzorokkal karöltve a rendszer egy ütőképes megoldás lehet, ami az Intel Atom processzoraiból és 945 GC lapkakészleteiből álló rendszerekkel szemben jó alternatíva lehet.

Az új márkanév segítségével várhatóan több PC gyártót hódíthat meg a vállalat, így azok elkezdhetik a VIA termékeit használni a mostanság népszerű, rendkívül jól fogyó Atom megoldások helyett. Jelenleg nem nagyon találunk a piacon olyan termékeket, amelyek a Nano processzor köré épülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward