VIA EPIA-T700: ultrakompakt pici rendszer

A VIA mérnökei gőzerővel dolgoznak annak érdekében, hogy folyamatosan friss és innovatív megoldásokkal láthassa el a gyártó a piac különböző szegmenseit. Néhány napja egy magas szinten integrált, USB 2.0-s támogatással is ellátott audió vezérlő chipet mutattak be, ma pedig egy 6 cm x 6 cm-es méretű modullal rukkoltak elő az illetékesek, ami végső soron egy komplett rendszernek tekinthető.

VIA EPIA-T700: ultrakompakt pici rendszer

A VIA mérnökei gőzerővel dolgoznak annak érdekében, hogy folyamatosan friss és innovatív megoldásokkal láthassa el a gyártó a piac különböző szegmenseit. Néhány napja egy magas szinten integrált, USB 2.0-s támogatással is ellátott audió vezérlő chipet mutattak be, ma pedig egy 6 cm x 6 cm-es méretű modullal rukkoltak elő, ami végső soron egy komplett rendszernek tekinthető.

Az EPIA-T700-as modul számítógép, vagy ahogy a gyártó hívja Computer-on-Module (számítógép egy modulon) az első olyan Mobile-ITC formátumra épülő megoldás, amely komplett rendszert alkot. A pici, ultra kompakt rendszer egy 1 GHz-es órajelen ketyegő Eden ULV processzort tartalmaz és a gyártó VX820-as lapkakészlete köré épül. A termék integrált videó vezérlővel is fel van vértezve: a Chrome9-es sorozatú egység DirectX 9-es támogatást kínál és a Chromotion videó motorral is el van látva, ami a videó fájlok lejátszását könnyíti meg azáltal, hogy videó lejátszás közben leveszi a terhelést a processzor válláról (MPEG2/4, VC1 és WMV9-es videók esetén). A modul számítógép VIA Vinyl HD audió vezérlővel büszkélkedik, ami nyolc csatornás.

A rendszermemória is a lapkára van integrálva: a gyártó 512 MB-nyi DDR2-es típusú rammal szállítja majd az újdonságot. A pici alaplap bővítőhelyeket nem tartalmaz, ezeknek igénybevételéhez az alaplapra kell csatlakoztatni egy hordozó lapot (carrier board), amelyen a szükséges portok helyet kaptak és amely a pici modulszámítógépnél jelentősen nagyobb, ahogy azt a lenti videón is láthatjuk. A rendszer egy PCI Express sávot, egy IDE portot, 5 darab USB 2.0-s portot, valamint LVDS, illetve DVI monitor csatlakozókat kínál.

A 6 cm x 6 cm-es lapkán helyet foglaló komplett rendszer új színt vihet a beágyazott rendszerek piacára, ugyanis segítségével még kisebb konfigurációk építésére van lehetőség, ugyanakkor a támogatott technológiák tekintetében sem kell komolyabb kompromisszumot kötni, legalábbis a célszegmens, azaz a beágyazott rendszerek területén .

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward