Via EPIA-M830: új, mini-ITX formátumú alaplap

A VIA EPIA-M830-as modell a cég első olyan Mini-ITX formátum köré alaplapja, amelyen a friss, NANO E-Series névre keresztelt processzorcsalád egyik tagja van jelen.

Via EPIA-M830: új, mini-ITX formátumú alaplap

A VIA EPIA-M830-as modell a cég első olyan Mini-ITX formátum köré alaplapja, amelyen a friss, NANO E-Series névre keresztelt processzorcsalád egyik tagja van jelen.

Az új platform a beágyazott rendszerek piacán próbál szerencsét, így főként információs pultokban, kioskokban, játékgépekben, jegyárusító automatákban, illetve olyan beágyazott rendszerekben találkozhatunk majd vele, ahol interaktív felhasználói kezelőfelületre, és megbízhatóan működő, sokoldalú multimédiás konfigurációra van szükség, amely nem mellesleg energiatakarékosan is üzemel.

A 64-bites támogatással rendelkező platform aktív- és passzív hűtéssel ellátott változatokban egyaránt elérhető lesz: előbbiekben egy 1,3 GHz-en ketyegő, míg utóbbiakban egy 1 GHz-en üzemelő VIA Nano E-Series processzor lesz jelen. A processzor egy VX800-as lapkakészlettel felvértezett alaplapban kap helyet, amely DirectX 9-es támogatással ellátott Chrome9-es videó vezérlővel büszkélkedik. A termék hardveres gyorsítást kínál az MPEG-2/4-es, VC-1-es és a WMV9-es videók lejátszásához, így a HD videók nem a processzort terhelik, ezáltal videó lejátszás közben is rugalmas marad a rendszer. A Mini-ITX alaplap összesen 2 GB-nyi DDR2-es rendszermemóriával szerelhető fel. A kínálatban a felsoroltakon kívül beépített HD audió vezérlő, Gigabites Ethernet vezérlő, négy darab USB 2.0-s port, egy D-SUb videó kimenet, illetve egy RS232-es (5v/12v) port van jelen. A csatlakozók között két Jack audió csatlakozót is találunk (Line-in, Line-out).

Az alaplapon van még egy PCI Express x4-es slot, valamint tüskesorok/kivezetések formájában egy Mini-PCIe slot, további két USB 2.0-s port, LVDS videó kimenet és további két RS232-es csatlakozó. Az előlapi audió kivezetések is tüskesor formájában vannak jelen, mint ahogy a PS/2-es portok, illetve az LPC és SMBUS csatlakozók is. A digitális I/O csatlakozók között opcióként GPI és GPO portok is jelen vannak.

A VIA közleménye szerint az EPIA-M830-as alaplapok szállítása már megkezdődött, így a partnerek hamarosan hozzájuthatnak az újdonságokhoz. A termékkel kapcsolatban bővebb információkat itt találunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward