VIA alaplap a következő generációs Car PC-khez

VIA alaplap a következő generációs Car PC-khez

A VIA nemrégiben mutatta be legújabb, VX885-ös lapkakészletét, majd a rá épülő Surfboard fantázianévvel és FULL HD támogatással ellátott, alaplapját. A gyártó most egy újabb termékkel jelentkezik a piacon, ám ezúttal kifejezetten az autós szegmenset veszi célba: a gyártó a következő generációs CarPC rendszerekhez kínál alacsony fogyasztású, ám rendkívül sokoldalú rendszert.

Napjainkban a multimédiás funkciókkal ellátott számítógépek rohamosan fejlődnek: a legfrissebb újítások segítségével a felhasználók akár menet közben is hozzáférhetnek dokumentumaikhoz, videóikhoz és egyéb fájljaikhoz. A VIA friss megoldásának, az IVP-7500-as modellnek köszönhetően az autóban használatos rendszerek között egy új, energiatakarékos és szolgáltatások tekintetében egy rendkívül jól bővíthető rendszert kapunk. Az új rendszerrel könnyedén elláthatóak a helymeghatározással, útvonaltervezéssel, parkolással és akár a menet közbeni videó rögzítéssel kapcsolatos feladatok, de ezzel együtt a termék multimédiás képességekkel is szolgál, persze 1080p támogatást azért ne várjunk tőle.

A kompakt rendszer az autóban többféle módon kerülhet rögzítésre: egy- vagy két DIN-es kivitelben a műszerfalban, de akár fixen fejtámlába, vagy háttámlába építve, sőt, egyéb, egyedi módon is megoldható a kis újdonság beszerelése. Maga a rendszer 114 x 185,5 mm-es méretekkel rendelkezik, a szerkezet processzora ventilátor nélküli hűtéssel is ellátható.

Az IVP7500 egyébként egy 1,0 GHz-es VIA Eden processzorral van ellátva, a rendszermemória típusa DDR2-es, So-DIMM fpglalatú, maximális kapacitása 1 GB lehet. A termék számos kijelző technológiát támogat: LCD (TTL) interfésszel, TV kimenettel és VGA kimenettel egyaránt bír, de ezen kívül A/V bemenet és V-CAM bemenet is található rajta, amelyekre például kamerák csatlakoztathatóak. Az adatok tárolásáról 1,8 hüvelykes merevlemez gondoskodhat, ez az egység FFC kábel segítségével kapcsolódik az alaplaphoz, a termék egyébként SD kártya támogatással is bír. A rendszer HD audió kimenettel és mikrofon bemenettel egyaránt fel van vértezve.

A kommunikációs lehetőségek között megtalálható az IPEX antennával felszerelt GPS modul, az FM sztereó transmitter, valamint a Bluetooth támogatás is. Az alaplapon két darab USB 2.0-s port és egy Com port foglal helyet, ám a vezeték nélküli irányítás is lehetséges az Infra adapter segítségével.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward