VGA és CPU lista ár/teljesítmény alapján

A Futuremark az elmúlt évek során a szintetikus alkalmazásai révén vált ismertté: a vállalat nevéről manapság a legtöbb felhasználónak a 3Dmark vagy a PCmark névre hallgató tesztprogram sorozatok jutnak eszébe. A vállalat mostantól egy új szolgáltatást vezet be, amelynek segítségével a videokártyák és a processzorok áruk és teljesítményük alapján kerülnek fel egy mindenki számára elérhető listára.

VGA és CPU lista ár/teljesítmény alapján

A Futuremark az elmúlt évek során a szintetikus alkalmazásai révén vált ismertté: a vállalat nevéről manapság a legtöbb felhasználónak a 3Dmark vagy a PCmark névre hallgató tesztprogram sorozatok jutnak eszébe. A vállalat mostantól egy új szolgáltatást vezet be, amelynek segítségével a videokártyák és a processzorok áruk és teljesítményük alapján kerülnek fel egy mindenki számára elérhető listára.

A Futuremark egy új módszerrel próbálja rangsorolni a videokártyákat és a processzorokat: a gyártó mindkét hardvercsoport tagjait osztályozza az áruk és a szintetikus programokban nyújtott teljesítményük alapján, így mindkét hardvercsoportban felállítható egy-egy lista, amely azt tükrözi, hogy melyik termék éri meg az árát legjobban. A videokártyák 3Dmark per dollár, míg a processzorok CPU Mark per dollár hányados alapján vannak sorba rendezve, az egyes termékek árát a Cnet Shopper szolgáltatásának segítségével állapítják meg naprakész módon. A Futuremark állítása szerint a videokártya rangsor felállításához kizárólag olyan rendszerek eredményeit veszik figyelembe, amelyek Intel Core 2 Duo processzorral vannak felvértezve és amelyeken 1280 x 1204 pixeles felbontásban futtatták a tesztet anizotróp szűrő és élsímítás alkalmazása nélkül.

A jelenlegi eredmények alapján a videokártyák között az Nvidia GeForce 8600GT és az AMD Radeon HD 3850 foglalja el a dobogó első és második fokát, míg a harmadik helyen a 8800GT helyezkedik el. A processzorok között a legmagasabb CPU Mark / dollár hányadossal az Athlon 64 X2 3600+-os, 4000+-os és 4200+-os processzorok rendelkeznek.  A processzorok és a videokártyák összesített és kategóriák szerint lebontott listákban egyaránt megtalálhatóak a könnyebb összehasonlíthatóság végett. A különböző listák alapján egyértelműen látszik, hogy melyek azok az alkatrészek, amelyek áruk és teljesítményük alapján a legjobb választásnak minősülnek.

Az eredmények nem tekinthetőek szentírásnak, mivel a különböző rendszereken különböző meghajtóprogramokat használtak, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Futuremark tesztprogramjaiban elért jó eredmények nem garantálják, hogy az adott hardver valós körülmények között, azaz különböző programok futtatásakor is hasonlóan jó eredmény elérésére képes.

A processzor- és videokártya lista elérhető az alábbi hivatkozás segítségével: http://www.yougamers.com/hardware/stats/3dmark06/priceandperformance/

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward