Válságkezelés Western Digital-módra

Az IT ipar szereplői a gazdasági élet többi területén tevékenykedő vállalatokhoz hasonlóan különböző megszorítások segítségével próbálják átvészelni a jelenlegi, kedvezőtlen piaci helyzetet. A Toshiba, a SanDisk és az AMD terveiről már olvashattunk, most a Western Digital szakembereinek válságkezelő csomagjáról szivárgott ki néhány információ.

Válságkezelés Western Digital-módra

Az IT ipar szereplői a gazdasági élet többi területén tevékenykedő vállalatokhoz hasonlóan különböző megszorítások segítségével próbálják átvészelni a jelenlegi, kedvezőtlen piaci helyzetet. A Toshiba, a SanDiskés az AMD terveiről már olvashattunk, most a Western Digital szakembereinek válságkezelő csomagjáról szivárgott ki néhány információ.

A neves merevlemez készítő nagyvállalat elemzései szerint a vártnál alacsonyabb piaci igények mutatkoznak a termékek iránt, így a korábbi 2,025 és 2,150 millió dollár közötti forgalom helyett most már csak 1,7-1,8 millió dollárra számítanak az idei év negyedik negyedévében. Az egyre kedvezőtlenebb helyzetre reagálva a gyártó első és legfontosabb lépése az lesz, hogy december 20-a és 2009. január 1-e között leállítja a gyárakban a termelést.

Sajnos ezzel még nincs vége a megszorításoknak. A Western Digital dolgozói közül mintegy 2500 embert fognak elküldeni, ez gyakorlatilag 5%-os létszámcsökkentést jelent globálisan, de ezen kívül egy merevlemez gyártó üzemet is bezárnak majd Tajvanban. Ezzel együtt az egyik, Malajziában található, merevlemezekhez szánt adattároló korongokat gyártó üzem is bezárásra vagy eladásra lesz ítélve. A gyártó a munkaórák számát 20%-kal fogja csökkenteni. A kemény intézkedések a vezetőséget sem kerülik el: a gyártó a különböző, vezető beosztású munkatársak fizetését is csökkenteni fogja. A felsorolt intézkedések hatására nagyjából 150 millió dollárt spórolhat meg a cég.

A Western Digital a megszorításokat és a hozzájuk kapcsolódó tranzakciókat 2009. márciusáig viszi véghez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward