Üzleti stratégiát vált az OCZ

Az OCZ illetékesei egy igen fontos lépésre szánták el magukat: a gyártó az elkövetkező hetek és hónapok folyamán kissé át fogja alakítani struktúráját, így ezek után kizárólag azokra az üzleti szegmensekre helyezik majd a hangsúlyt, amelyek fő bevételi forrásaiknak minősülnek és amelyekben a vállalat sikeres.

Üzleti stratégiát vált az OCZ

Az OCZ illetékesei egy igen fontos lépésre szánták el magukat: a gyártó az elkövetkező hetek és hónapok folyamán kissé át fogja alakítani struktúráját, így ezek után kizárólag azokra az üzleti szegmensekre helyezi majd a hangsúlyt, amelyek fő bevételi forrásainak minősülnek.

Az OCZ az elmúlt évek során prémium memóriagyártóvá nőtte ki magát, de ezzel együtt számos olyan kellékkel is jelen volt a piacon, amelyeket kifejezetten a játékos társadalom számára készítettek. Ezek között a megoldások között találunk egereket, billentyűzeteket, illetve hűtőket is, vagy akár egy igen egzotikus vezérlőt, amely a Neural Impulse Actuator nevet viseli és amelyet a gyártó nemrégiben eladott a BCInet-nek. Ez utóbbi területeken az OCZ sosem volt igazán sikeres, így érthető a döntés, hogy kivonulnak ezen piacokról és ezek után az SSD meghajtókra, a prémium memória modulokra, valamint a tápegységekre helyezik a fő hangsúlyt. A döntés értelmében megszűnnek a Hypersonic sorozatú felsőkategóriás számítógép konfigurációk, illetve a DIY sorozatú noteszgépek is.

A cég az SSD piacon a kezdetek óta jelen van termékeivel, amelyek igen jól teljesítenek, így ez a szegmens mindenképpen ígéretes lehet a jövőt nézve. A cégnél jelenleg a legtöbb erőforrást erre a területre kívánják vezérelni: a gyártó annak érdekében, hogy az SSD üzletága továbbra is dinamikusan fejlődhessen, részvények eladásával 15,45 millió dolláros tőkéhez jutott, amelyet az SSD meghajtókkal kapcsolatos költségekre fordítanak (pl. kutatás-fejlesztés).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward