USB 3.0-s vezérlőchipen dolgozik az Intel

Az Intelnél úgy tűnik, nem nézik jó szemmel a NEC egyeduralmát az USB 3.0-s vezérlőchipek piacán. A processzor- és lapkakészlet gyártó nagyvállalat kínálatában a korábbi hírek szerint natív USB 3.0-s támogatással ellátott megoldások 2011-ig szinte biztosan nem lesznek jelen, ám annak érdekében, hogy addig is versenyképes lehessen a gyártó az USB 3.0-s chipek piacán, egy külső USB 3.0-s vezérlőchip kifejlesztésén dolgoznak a mérnökei.

USB 3.0-s vezérlőchipen dolgozik az Intel

Az Intelnél úgy tűnik, nem nézik jó szemmel a NEC egyeduralmát az USB 3.0-s vezérlőchipek piacán. A processzor- és lapkakészlet gyártó nagyvállalat kínálatában a korábbi hírek szerint natív USB 3.0-s támogatással ellátott megoldások 2011-ig szinte biztosan nem lesznek jelen, ám annak érdekében, hogy addig is versenyképes lehessen a gyártó az USB 3.0-s chipek piacán, egy külső vezérlőchip kifejlesztésén dolgoznak a mérnökei.

Galéria megnyitása

Napjainkban a modern alaplapok túlnyomó többségén a NEC USB 3.0-s vezérlőchipje van jelen, de a IA és az ASMedia vezérlői is előfordulnak a kínálatban. A DigiTimes értesülései szerint idén az Intel saját külső USB 3.0-s vezérlője is megjelenhet, amelytől a gyártó azt várja, hogy segítségével sokkal gyorsabban zajlik majd az új szabvány terjedése. A folyamatot pont az gyorsíthatja fel, hogy egyre több vállalat kínál USB 3.0-s vezérlőt, így az új technológiával felvértezett alaplapok, illetve készülékek száma is rohamos növekedésnek indulhat a közeljövőben, ami nélkülözhetetlen a friss technológia térhódításához.

A nagyobb alaplapgyártó vállalatok kínálatában már szép számmal találunk USB 3.0-s portokkal ellátott termékeket: az ASUS és a Gigabyte alaplapjain elég régóta jelen van az új technológia, sőt, újabban az MSI is belépett a sorba 890GXM-G65-ös újdonságával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap