USB 3.0 és SATA 6 Gbps az ASUS U3S6-on

Az ASUS az első LGA-1156-os processzorfoglalattal ellátott P55-ös alaplapjainak piacra dobása után nem sokkal egy igazi különlegességet is bemutatott, amelyen SATA 6 Gbps-os csatlakozókat is elhelyeztek. A különlegesség abban rejlik, hogy a gyártó a többiekkel ellentétben nem PCI Express 1.1 x1-es, hanem egy plusz chip segítségével PCI Express 2.0 x1-es linkre kötötte a Marvell 88SE9123-NAA2-es vezérlőt, ami így már megfelelő sávszélességgel kapcsolódhatott a rendszerhez, és lehetővé tette a technológiában rejlő lehetőségek zökkenőmentes kiaknázását.

USB 3.0 és SATA 6 Gbps az ASUS U3S6-on

Az ASUS az első LGA-1156-os processzorfoglalattal ellátott P55-ös alaplapjainak piacra dobása után nem sokkal egy igazi különlegességet is bemutatott, amelyen SATA 6 Gbps-os csatlakozókat is elhelyeztek. A különlegesség abban rejlik, hogy a gyártó a többiekkel ellentétben nem PCI Express 1.1 x1-es, hanem egy plusz chip segítségével PCI Express 2.0 x1-es linkre kötötte a Marvell 88SE9123-NAA2-es vezérlőt, ami így már megfelelő sávszélességgel kapcsolódhatott a rendszerhez.

A gyártó most ugyanezt a módszert népszerűsíti legfrissebb bővítőkártyájánál is, amelyen két darab USB 3.0-s és két darab SATA 6 Gbps-os portot helyeztek el. Az ASUS U3D6 típusjelzéssel ellátott terméke a két USB 3.0-s portot biztosító NEC µPD720200 és a 2 darab SATA 6 Gbps-os portot kínáló Marvell vezérlők számára egy-egy PCI Express 2.0 x1-es linket biztosít a rajta elhelyezett PLX PEX8613-as híd chipnek köszönhetően. Az említett chip nem tesz mást, mint a rendszer négy darab PCI Express 1.1 x1-es sávjából két darab PCI Express 2.0 x1-est készít, amelyek már elegendő sávszélességet kínálnak a két darab kétportos vezérlő számára (ez azért kell, mert a vezérlő chipek csak egy PCI-E szálat kezelnek). A kártya egyébként egy PCI Express x4-es slotba illeszkedik.

Az ASUS újdonságának várható ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban hivatalos információk egyelőre nem állnak rendelkezésre, a PCSTATS beszámolójából viszont sejthető, hogy a termék 30 dollár körüli áron kerülhet majd forgalomba. A picit alacsonynak tűnő ár igen ütőképes lehet, amennyiben igaz, ugyanis a Highpont csak SATA 6 Gbps-os portokat kínáló kártyája, amelyen szintén egy Marvell 88SE9123-NAA2-es chipet tartalmaz, valamivel több, mint 60 dollárért vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward