USB 2.0-s audió vezérlő VIA-módra

A VIA egy meglehetősen érdekes audió vezérlő chipet mutatott be, amely az USB 2.0-s technológiára alapoz és amely a nem is oly távoli jövőben USB-s hangkártyákon, fejhallgatókon, audió hubokon, illetve hangrögzítő konzolokon és MIDI eszközökön kaphat helyet.

USB 2.0-s audió vezérlő VIA-módra

A VIA egy meglehetősen érdekes audió vezérlő chipet mutatott be, amely az USB 2.0-s technológiára alapoz és amely a nem is oly távoli jövőben USB-s hangkártyákon, fejhallgatókon, audió hubokon, illetve hangrögzítő konzolokon és MIDI eszközökön kaphat helyet. Az eszköz tulajdonképpen azért fontos, mert kapcsolatot teremt az USB csatolófelület, valamint az analóg és digitális audió eszközök között.

A VIA Vinyl Envy VT1730-as chip a gyártó állítása szerint az első olyan magasszinten integrált egychipes megoldás, amely az USB 2.0-s technológiára épül és lehetővé teszi a különböző audió eszközök USB csatolófelületre való kapcsolását, illetve amely az USB technológia segítségével kínál igen jó minőségű hangot. A VT1730-as megoldás 8 csatornás (24bit/192 kHz) audió támogatást biztosít a rendszerek számára és rengeteg kisebb összetevőt tartalmaz. A chip belsejében van egy 8032-es MCU mag, egy USB-s vevő és továbbító áramkör, öt darab master és egy slave I2C vezérlő, valamint négy darab SPI port és egy 3.3 V~2.0V-os feszültségszabályzó is, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Az új szerkezetet a gyártó az audio komponensekkel kapcsolatos több, mint 10 éves piaci gyakorlatának köszönhetően tudta megvalósítani, az illetékesek a chip elkészültét egyenesen forradalmi technológiai áttörésnek titulálták. A VIA Vinyl Audio sorozatú audió vezérlők egyébként jó ideje a vállalat lapkakészleteinek részét képezik. A szerkezet rendkívül jó minőségű audió támogatással és nagyfokú rugalmassággal áll a fejlesztők rendelkezésére, akik a chip felhasználásával igen széles termékpalettát hozhatnak létre.

Az újdonság, illetve a vele ellátott friss termékek hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward