Újra jönnek az extrém DDR3-as csomagok

A felsőkategóriás kétcsatornás DDR3-as memória csomagok az elmúlt időben kevesebb szerepet kaptak a piacon, mint korábban, ugyanis a Core i7-es rendszerek megjelenésével a gyártók túlnyomó része inkább a háromcsatornás memória csomagok piacára fókuszált, így ebben a szegmensben dobta piacra legfrissebb, extrém órajeleken üzemelő termékeit.

Újra jönnek az extrém DDR3-as csomagok

A felsőkategóriás kétcsatornás DDR3-as memória csomagok az elmúlt időben kevesebb szerepet kaptak a piacon, mint korábban, ugyanis a Core i7-es rendszerek megjelenésével a gyártók túlnyomó része inkább a háromcsatornás memória csomagok piacára fókuszált, és ebben a szegmensben dobta piacra legfrissebb, extrém órajeleken üzemelő termékeit.

A kétcsatornás DDR3-as csomagok helyzete hamarosan javulni fog a piacon, ugyanis közeledik a Lynnfield processzorok szeptember 6-ai megjelenése, ezek a termékek pedig három helyett már csak kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatást kínáló beépített memóriavezérlővel vannak ellátva. A neves gyártók már javában készülnek az újdonságok megjelenésére, az első vállakat, aki már 2009 júliusában megkapta friss memória moduljaira a hivatalos jóváhagyást, az nem más, mint a Kingston. A vállalat a Lynnfield processzorok megjelenésével egy időben dobja majd piacra legfrissebb memória csomagját, amely egy 2133 MHz-en üzemelő modulokból álló kétcsatornás kit lesz. Az 1,65V-os üzemi feszültséggel és CL8-as időzítéssel működő termékből készülnek alacsonyabb órajelen ketyegő változatok is: a belépő szintet az 1333 MHz-es modulok jelentik, és 2133 MHz-ig több lépcsőfok lesz majd jelen a HyperX DDR3-as kínálatban.

A Core i5/Core i7-es rendszerekhez kínált memória csomagok esetében a chipek feszültségénél itt is érvényes a beépített memóriavezérlő miatt az 1,65V-os limit csak úgy, mint a Bloomfield maggal rendelkező Core i7-es processzoroknál. A Kingston mellett a hírek szerint egyéb vállalatok is jelentkeznek majd kifejezetten az új processzorok mellé szánt termékekkel, ám egyelőre még nem érkeztek hivatalos közlemények az újdonságokkal kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward