Újabb tuningolt GeForce GTX 260 a Gigabyte-tól

Az Nvidia GeForce GTX 260-as modelljéből már a legtöbb Nvidia partner elkészítette saját gyárilag tuningolt megoldásait, amelyek már jó ideje forgalomban is vannak. A Gigabyte illetékesei most úgy döntöttek, hogy  piacra dobnak egy újabb, kis mértékben tuningolt GeForce GTX 260-as modellt, amely a GV-NV260OC-896I típusjelzést viseli.

Újabb tuningolt GeForce GTX 260 a Gigabyte-tól

Az Nvidia GeForce GTX 260-as modelljéből már a legtöbb Nvidia partner elkészítette saját gyárilag tuningolt megoldásait, amelyek már jó ideje forgalomban is vannak. A Gigabyte illetékesei most úgy döntöttek, hogy piacra dobnak egy újabb, kis mértékben tuningolt GeForce GTX 260-as modellt, amely a GV-NV260OC-896I típusjelzést viseli.

A nem túl különleges modell 55 nm-es csíkszélességgel készülő GT200b GPU-ra épül és összesen 216 darab stream processzorral van ellátva. A GPU és a memória chipek között ezúttal is 448 bites adatsín húzódik. A termék egyébként rendelkezik háromutas SLI, CUDA, PhysX és DirectX 10.0-s támogatásokkal egyaránt. Az egyedi nyomtatott áramköri lapra (PCB) épülő kártyán egy DVI port, egy D-Sub kimenet és egy aranyozott csatlakozóval ellátott HDMI port is helyet kapott.

A GeForce GTX 260-as kártyák referencia változatain 576 MHz-es órajelen üzemel a GPU, míg a Gigabyte tuningolt modelljén az órajelet már 660 MHz-re emelték. A memória chipek esetében maradt a referencia érték, azaz az egységek 2000 MHz-en ketyegnek. Az újdonságon természetesen ebben az esetben is 896 MB-nyi GDDR3-as memória teljesít szolgálatot.

A Gigabyte gyárilag tuningolt GeForce GTX 260-as kártyája várhatóan hamarosan a boltok polcaira kerülhet, a termék ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward